Den egyptiske opposition opfordrer til demonstration på tirsdag mod præsidentens beslutning om en folkeafstemning om landets nye forfatning.

EGYPTEN: En alliance af egyptiske oppositionsgrupper opfordrer til demonstration på Cairos Tahrir-plads på tirsdag mod præsidentens beslutning om en folkeafstemning 15. december om landets nye forfatning, oplyser Reuters.

Oppositionen beskylder præsident Mohamed Morsi, som står i spidsen for Det Muslimske Broderskab, for i forfatningsudkastet at vægte sit partis interesser højere end landets.

- Den Nationale Frelsefront (en samling af dommerstanden, ledende sekulære-liberale og moderat islamiske politikere, red.) fordømmer den uansvarlige handling fra landets præsident om at indkalde til en folkeafstemning om en illegitim forfatning, der afvises af en stor del af folket, står der i en erklæring fra alliancen ifølge Reuters.

Alliancen siger, at Morsi har »brudt sit løfte om ikke at sætte forfatningen til folkeafstemning, før den har opnået bred, national konsensus«.

Tidligere søndag erklærede den egyptiske dommerstand, der på det kraftigste har fordømt Morsis dekret fra 22. november, der giver præsidenten udvidede magtbeføjelser, at den har valgt at boykotte folkeafstemningen.

Egyptens højeste domstol valgte yderligere at indstille arbejdet søndag på grund af »psykisk og fysisk« pres fra præsidentens tilhængere. Konflikten mellem dommerne og præsidenten er dermed betydeligt skærpet.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.