De første valgsteder er åbnet i Egypten, hvor alt tyder på en endnu et ja til et forfatningsudkast, der er skruet sammen af præsidentens mænd.

EGYPTEN: Valgsteder er lørdag morgen åbnet i den anden og afgørende afstemning om et forfatningsudkast, der er blevet forfattet af en forsamling domineret af islamister, og som ifølge oppositionen er med til at polarisere nationen.

Første runde blev afviklet for en uge siden, og her blev det med 57 procent af stemmerne et klart ja til forfatningen, som præsident Mohamed Morsi fra Det Muslimske Broderskab er stor fortaler for. Ifølge flere analytikere, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, peger alt på endnu et ja til forfatningsudkastet.

Valgstederne lukker officielt klokken 18 dansk tid, men som det var tilfældet i første valgrunde, forventes det, at flere holder længere åbent. Efter første valgrunde, der blev afholdt 15. december, var den egyptiske opposition fremme med beskyldninger om, at valget var gennemsyet af svindel.

Fredag blev 32 personer såret, da tilhængere og modstandere af præsident Morsi stødte sammen ved moskeen i Egyptens næststørste by, Alexandria. Her brugte politiet tåregas for at skille de stenkastende grupper fra hinanden.

Tusindvis af mennesker deltog ved demonstrationerne, der fandt sted efter fredagsbønnen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.