Mens Israel kører tropperne i stilling til en invasion i Gaza, så ser Egyptens præsident positive tegn på, at kampene snart vil stoppe.

EGYPTEN: Kampene mellem Israel og Hamas i Gazastriben er taget voldsomt til de seneste dage, og der har været næsten 1.000 angreb fra Israel mod Gaza siden onsdag. Men der er ifølge Egyptens præsident, Mohamed Morsi, tegn på, at kampene kan være på vej mod et i hvert fald midlertidigt stop.

- Der er nogle indikationer på, at der er mulighed for en våbenhvile snart, men vi har endnu ingen faste garantier, sagde Mohamed Morsi på en pressekonference med Tyrkiets premierminister, Tayyip Erdogan, der lørdag besøgte Kairo.

Egypten fungerede som mægler mellem palæstinenserne og Israel, da der blev indgået en våbenhvile i oktober, og arbejder i øjeblikket sammen med en række lande, heriblandt nogle arabiske stater, vestlige lande og Rusland, på at få etableret en ny våbenhvile.

- Vi beder alle om at støtte op om, hvad vi er blevet enige om, og vi håber på, at en aftale falder på plads hurtigst muligt, sagde Mohamed Morsi.

Tidligere lørdag nægtede en israelsk topembedsmand overfor nyhedsbureauet Reuters, at der skulle være udarbejdet en våbenhvile, som han var på vej til Kairo for at skrive under på. Og den pågældende embedsmand, som Reuters ikke har noget navn på, nægter også at forholde sig til Morsis påstand om, at der »er mulighed for en våbenhvile snart«.

Det Hvide Hus meddelte lørdag, at USAs præsident, Barack Obama, har kontaktet den tyrkiske premierminister, Tayyip Erdogan, for at diskutere, hvordan de to lande kan bidrage til at nedtrappe konflikten mellem Israel og Gaza.

Samtidig forventes det ifølge Reuters, at FN-generalsekretær Ban Ki-moon i næste uge besøger Israel og Egypten for at finde en fredelig udvej på den spændte situation i regionen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.