De nyvalgte præsident i Egypten, Muhammed Morsi, vil have fredsprocessen i Mellemøsten tilbage på rette spor. Sådan lyder hans budskab til den israelske præsident i et brev.

EGYPTEN: Den nyvalgte Mohammed Morsi har sendt sit første brev til Israel, efter at han blev egyptisk præsident.

Morsi var spidskandidat hos det islamistiske Muslimske Broderskab, og han skriver i brevet til Israels præsident, Shimon Peres, at han vil arbejde for fred i Mellemøsten.

- Jeg ser frem til, at vi bestræber os for på bedst mulige måde at få fredsprocessen i Mellemøsten tilbage på rette spor, så vi kan opnå sikkerhed og stabilitet for alle folk i regionen, inklusive det israelske folk, skriver Mohammed Morsi i brevet, der er blevet offentliggjort af Shimon Peres’ kontor.

En israelsk embedsmand siger ifølge Reuters, at Morsis brev er en »generel udmelding i en positiv ånd, men indikerer ikke nogle nye retninger« i forhold til fredsforhandlingerne.

En række israelske politikere har været urolige, efter at den islamistiske Mohammed Morsi blev valgt til Egyptens præsident, og de har udtrykt frygt for, at Israels langvarige fredsaftale med Egypten kunne blive ophævet.