Politi, brandvæsen og ambulancer var til stede, kort efter et stort brag lød ved Tingvalla gymnasium i den svenske by Karlstad. Ingen personer er kommet skade. Billet er taget kort efter myndighederne har rømmet skolen og det umiddelbare omkringligge område.
Politi, brandvæsen og ambulancer var til stede, kort efter et stort brag lød ved Tingvalla gymnasium i den svenske by Karlstad. Ingen personer er kommet skade. Billet er taget kort efter myndighederne har rømmet skolen og det umiddelbare omkringligge område. Foto: TOMMY PEDERSEN

I kølvandet på den store eksplosion, som fandt sted tirsdag kl. 14:49 på Tingvalla gymnasium i den svenske by Karlstad er politiet på jagt efter to mænd, der menes at være set flygte fra stedet.

Det er stadigvæk uklart, hvad der forårsagede den højlydte eksplosion, der fandt sted på det svenske gumnasium i eftermiddag, men Ola Åkesson fra svensk brandvæsen fortæller til Aftonbladet, at eksplosionen ikke fandt sted på taget af Tingvallagymnasiets gymnastiksal, men lige ude foran.

Han tilføjer, at der ikke hverken er sket skader på personer eller ejendom.

»Vi tror, at nogen har sprængt noget i luften,« udtaler han til avisen.

Vagtchef ved Karlstads politi, Christer Magnusson, bekræfter over for svenske TV4, at to sortklædte mænd er eftersøgt i sagen efter de skulle være set flygte fra åstedet kort efter eksplosionen, de efter sigende skulle have stået bag.

Ifølge øjenvidner, som svenske SVT har talt med, kunne var ekplosionen så stor, at bilalarmer flere kvarterer væk satte i gang. En søjle af røg skulle efterfølge været steget til vejrs.

Rektor: »Hele bygningen rystede«

Christine Holmberg er rektor på Tingvallagymnasiet.

Hun fortæller til Aftonposten, hvordan hun kunne mærke eksplosionen, til trods for hun befandt i en anden bygning på skolens område end gymnastiksalen.

»Det bragede noget så frygteligt. Selvom jeg var mange meter fra der, hvor det skete, rystede bygningen. Pludseligt løber en af vagterne ind og råber, at der er en bombe i gymnastiksalen,« siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.