Senere samme lørdag lagde bloggeren endnu et indlæg op på sin blog, hvor dette billede indgår. I indlægget skriver hun, at selfien er en del af en kampagne i fællesskab med Norsk Folkehjelp, der skal skabe mere fokus på, hvor vigtigt det er kunne førstehjælp.
Senere samme lørdag lagde bloggeren endnu et indlæg op på sin blog, hvor dette billede indgår. I indlægget skriver hun, at selfien er en del af en kampagne i fællesskab med Norsk Folkehjelp, der skal skabe mere fokus på, hvor vigtigt det er kunne førstehjælp.

Der skal ikke meget til, før man bliver upopulær på de sociale medier. Det måtte den norske blogger Sophie Elise Isachsen erkende, da hun lørdag lagde et selfie op på sin blog, hvor en 'bevidstløs' mand kan ses i baggrunden.

’I morges var jeg ude og gøre nogen ærinder, og hvad så jeg så? En mand, der var faldet om på gaden, og der var højst sandsynligt tale om et hjertestop. Jeg tror, han havde en puls, men ved det ikke. Hvad skal man egentlig gøre andet end at se på?,’ skriver Sophie Elise i et indlæg på sin blog.

Den norske blogger Sophie Elise Isachsen lagde tidligt lørdag dette billede op på sin blog med en forklarende tekst om, at manden formentlig havde fået et hjertestop, men at hun ikke kunne gøre noget, fordi hun havde sin nye Chanel-taske med sig. Selfien blev hurtigt upopulær på de sociale medier.

Den 22-årige blogger forklarer i teksten, at hun jo ikke kunne gøre noget, og derfor ventede hun bare på, at ambulancen ville komme. Desuden gjorde alle andre det samme, mens manden på fortovet blev liggende helt alene.

’Jeg tror desuden ikke på, at førstehjælp virkelig hjælper noget særligt. Og desuden havde jeg min nye Chanel-taske med mig, og det havde været ulækkert, hvis den skulle blive beskidt eller ødelagt, fordi jeg var ufokuseret. Og mund til mund er for mig helt uaktuelt i tilfælde af, at manden havde en sygdom. Tænk nu, hvis jeg var blevet syg?’

afgagagag

Selfien og den tilhørende tekst på bloggen blev hurtigt delt og kommenteret. Og det var ikke meget positivt, der blev sagt om den. Indlægget på bloggen blev delt mere end 12.000 gange på få timer, og den unge blogger blev skældt ud med grimme ord.

Derfor tog hun også konsekvensen og skrev endnu et indlæg allerede samme aften. Her afslørede hun, at selfien var iscenesat, og at den var en del af et samarbejde med den norske hjælpeorganisation Norsk Folkehjelp. Formålet var at skabe fokus på vigtigheden af førstehjælp.

’Det gør ondt, når så mange skriver, at jeg har ødelagt mit ry, når jeg bare ønskede at gøre noget godt. Jeg ville bare øge bevidstheden om et emne, som mange unge har svært ved at sætte sig ind i, og hvordan gør man det? Ved at provokere, da folk på den måde indser, hvor vigtigt emnet er,’ skriver Sophie Elise Isachsen efterfølgende på sin blog.

Det var ellers meningen, at hun først ville have offentliggjort det originale billede, hvor den ’bevidstløse’ mand ligger med tommelfingeren i vejret med tre smilende mennesker rundt om ham, søndag.

Kampagnen med den ellers så populære blogger har været planlagt i et par måneder. Det forklarer Norsk Folkehjelp.

»Grunden til, at netop Sophie Elise blev valgt, er, at hun er en ung og populær blogger, der kan nå ud til mange unge mennesker med budskabet om, at det er vigtigt at kunne førstehjælp,« forklarer Torunn Aasland fra Norsk Folkehjelp til norsk TV2.

BURUNDI-POLITICS/

Norsk Folkehjelp fortæller, at Sophie Elisa Isachen modtog 30.000 kroner for at deltage i kampagnen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.