Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Man vil nu 'accelerere' den 'særlige militæroperation', som finder sted i Ukraine.

Sådan lyder det i en påstand fra Ramzan Kadyrov, der er leder af den russiske republik Tjetjenien og er kendt som en loyal støtte af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

På sin Telegram-kanal skriver han, at han torsdag havde 'et meget frugtbart møde' med den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu, i Moskva.

»Vi diskuterede indgående spørgsmålene om at gennemføre en særlig operation for denazificering og demilitarisering i Ukraine og identificerede yderligere måder at interagere på,« oplyser han og tilføjer:

ARKIVFOTO fra 2019 af Ramzan Kadyrov og Vladimir Putin.
ARKIVFOTO fra 2019 af Ramzan Kadyrov og Vladimir Putin. Foto: Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP
Vis mere

»Sergei Kuzhugetovich (Shoigu, red.) identificerede nye opgaver, der indebærer forbedring af yderligere taktik. De foranstaltninger, der er taget, vil gøre det muligt væsentligt at øge effektiviteten af ​​offensive manøvrer, hvilket bidrager til gennemførelsen af ​​den særlige operation i et hurtigere tempo.«

Videre skriver han, at den russiske forsvarsminister takkede de tjetjenske krigere for deres bidrag unde 'den militære operation' – som man i Rusland omtaler krigen i Ukraine.

»Jeg er sikker på, at vores videre samarbejde vil forbedre effektiviteten væsentligt i af løsningen af ​​de opgaver, som den øverstkommanderende har stillet,« siger han med henvisning til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Den amerikanske tænketank Institute for the Study of War (ISW) omtaler også udtalelsen fra Kadyrov i sin seneste analyse af krigen.

»Kadyrov specificerede ikke, hvilke opgaver de russiske styrker vil påtage sig for at sætte farten op. Shoigu hævdede tidligere den 24. maj, at de russiske styrker gjorde langsomme fremskridt i det østlige Ukraine for at undgå civile ofre,« lyder det videre.

Ifølge ISW er det ikke sandsynligt, at de russiske styrker vil være i stand til at udføre en 'accelerering', som situationen er lige nu.

Den russiske forsvarsminister har ifølge The Moscow Times ikke selv kommenteret udtalelsen fra Kadyrov, der ofte har beskrevet sig selv som Putins fodsoldat.

Andre læser også