Er du i New York, og var du vidne til episoden? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

I nat blev den formodede gerningsmand bag Halloween-terrorangrebet i New York City identificeret.

Det var den 29-årige immigrant fra Uzbekistan, Sayfullo Habibullaevic Saipov, der tirsdag eftermiddag lokal tid dræbte otte cykelister og alvorligt sårede 11 med en lejet varebil fra bygge-kædebutikken Home Depot. Det meddeler AP.

Nyhedsbureauet baserer sine oplysninger på udtalelser fra to lokale politikilder, der ikke har beføjelser til at udtale sig officielt om efterforskningen. De har derfor udtalt sig på betingelse af anonymitet.

Den formodede gerningsmand er 29 år og kom angiveligt til USA i 2010. Han har opholdstilladelse i landet og bor i USA på permanent basis.

Sayfullo Saipov er lastbilchauffør og har blandt andet arbejdet som chauffør for kørselstjenesten Uber. Det har tjenesten selv bekræftet.

På billedet ses gerningsstedet i New York. Vis mere

Han bestod et indledende baggrundstjek hos Uber og var aktiv chauffør i over seks måneder. Her blev det til mere end 1400 ture.

Sayfullo Habibullaevic Saipov kørte klokken 15:05  nedad West Side Highway på Manhattens vestlige side. Her forlod han kørebanen og fortsatte på cykelstien, hvor har kørte godt halvanden kilometer.

West Side Highway er én af Manhattans travleste trafikårer. Og menneskemylderet varderfor tæt af folk, der til fods og på cykel var på vej hjem for at fejre Halloween med venner og familie.

Efter halvanden kilometers kørsel på cykelstien lå otte cykelister døde. Og i alt 11 er såret - heraf flere alvorligt, bl.a. et barn.

Efter massakren kolliderede Sayfullo Habibullaevic Saipov med en skolebus. Og han fortsatte til fods, hvor han ifølge øjenvidner svingede med to skydevåben (en paint-gun og en luftpistol) og råbte 'Gud er stor' på arabisk.

Gerningsmanden kørte sin bil ind på cykelstien, hvor han ramte adskillige tilfældige. Vis mere

Sayfullo Habibullaevic Saipov, der blev pågrebet af politiet, indvandrede fra Uzbegistan for 11 år siden. Og ifølge politiet i New York har han fast adresse i Florida.

Fem af de otte dræbte var turister fra Argentina

Den formodede gerningsmand Sayfullo Saipov har gennem det seneste halve år ageret Uber-chauffør. Vis mere

Vis mere

Efter massakren kolliderede Sayfullo Habibullaevic Saipov med en skolebus. Vis mere