For tre dage siden interviewede Konstantin Dolgov den kontroversielle leder af den private lejehær Wagner-gruppen.

Nu hævder bloggeren, at han er blevet fyret på grund af netop det.

Tirsdag bragte den russiske blogger Konstantin Dolgov – der beskrives som værende pro-Kreml – et interview med Wagner-bagmanden Jevgenij Prigozjin.

I det lange interview rettede Prigozjin endnu engang en kras kritik mod den russiske forsvarstop og langede ud efter militærledelsen og -strategien.

Her ses Jevgenij Prigozjin i en video, som blev delt på Telegram den 25. maj 2023.
Her ses Jevgenij Prigozjin i en video, som blev delt på Telegram den 25. maj 2023. Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han fortalte blandt andet, at Moskvas tropper er uforberedte på at modstå styrker, der er loyale over for Kyiv, ligesom han roste den ukrainske hærs evner og opfordrede Moskva til at eskalere sin krigsindsats – eksempelvis ved også at involvere den russiske elite.

Derudover advarede Prigozjin mod, at det hele kunne ende i 'en revolution, ligesom i 1917', hvis de russiske tab fortsætter med at stige:

»Først vil soldaterne rejse sig, og derefter vil deres kære rejse sig. Det er forkert at tro, at der er hundredvis af dem – der er allerede titusinder af dem – pårørende til de dræbte,« sagde han ifølge CNN i interviewet:

»Og der vil sandsynligvis være hundredtusindvis – det kan vi ikke undgå.«

Nu fortæller Konstantin Dolgov, som foretog interviewet med den omstridte leder, at han er blevet fyret. Det skriver The Washington Post.

Han var ansat af Telega Online, som livestreamer debatter om nyheder og politik med en pro-russisk vinkling på Rutube.

Dagen efter interviewet delte Konstantin Dolgov en video på Telega Onlines blog, hvor han sagde, at han var blevet afskediget.

Klippet blev ifølge The Washington Post hurtigt slettet fra kanalen.

»Interviewet udkom sent tirsdag aften, og tidligt onsdag morgen fik jeg at vide, at jeg var fyret,« skriver Dolgov på sin blog. 

»Den, der foretog opkaldet, var sandsynligvis oprørt over Prigozjins udtalelser, men de kan ikke gøre noget ved ham, så de besluttede at tage det ud på intervieweren og fyre [mig] fra alt.«

Videre hævder han, at han ikke tror, at hans fyring vil behage Putin:

»Jeg tror ikke, at Vladimir Vladimirovich (Putin,red.) vil blive glad for at høre, at værten fra Telega Online blev fyret over et interview med helten fra Den Russiske Føderation,« siger Dolgov med henvisning til Prigozjins statstildelte medalje for hans bidrag under krigen i Ukraine.

Ifølge The Washington Post har Konstantin Dolgovs arbejdsgiver afvist, at han skulle være blevet fyret.

I stedet påstår de, at han havde planlagt at forlade stedet længe før interviewet med Prigozjin.

Telega Online anklager også Dolgov for selvpromovering på bekostning af videoshowet.

Det hævder Dolgov omvendt er en løgn.