Topchefen for det australske flyselskab Qantas er færdig før tid.

Det skriver BBC.

Oprindeligt var der planlagt, at Alan Joyce, som han hedder, ville forlade selskabet om to måneder, men den seneste tid har kontroverserne hobet sig op.

Han har været administrerende direktør i selskabet i 15 år.

Det er fokus på »begivenheder, der hører fortiden til«, der har ført til, at han ser en tidlig afsked som det rette at gøre.

Det sker, efter Australiens største flyselskab har været rullet ind i flere skandaler, der har vakt befolkningens vrede.

Kritikken har især gået på dyre billetter, utallige forsinkelser og aflysninger og firmaets behandling af dets ansatte.

Ifølge BBC blev selskabet for nyligt hevet i retten af de australske myndigheder, kort tid efter de havde annonceret rekordhøje profitter. Anklagen lød på, at de havde solgt billetter til tusindvis af fly, Qantas allerede havde aflyst.

Men selskabet er også midt i at anke en dom om, at de ulovligt havde outsourcet tusindvis af jobs under pandemien, samt en kamp mod et gruppesøgsmål fra kunder på grund af Qantas ufleksible flykreditordning.

I stedet for Alan Joyce vil selskabets finansdirektør, Vanessa Hudson, overtage tøjlerne og blive selskabets første kvindelige topchef nogensinde, når hun sætter sig i stolen onsdag.