Terrorangrebet i Stockholm kunne være gået meget værre. Det kan en rigtig heldig pølsemand skrive under på.

BT I STOCKHOLM: Lige siden terrorangrebet i det centrale Stockholm fredag eftermiddag har dette billede vakt bekymring hos mennesker i hele verden.

Billedet er taget kort tid efter, lastbilen bragede ind i stormagasinet Åhléns, og klos op af den er en pølsevogn uden pølsemand.

Hvad blev der af den stakkels pølsemand?

Det er der kommet svar på nu, og det er et glædeligt et af slagsen.

Pølsemanden var så usandsynligt heldig ikke at blive ramt af lastbilen - han undgik den med sølle fem centimeter, siger hans chef til SVT.

Sveriges statsminister Stefan Löfven (th.) ved gerningsstedet i Stockholm lørdag den 8. april. 
Sveriges statsminister Stefan Löfven (th.) ved gerningsstedet i Stockholm lørdag den 8. april.  Foto: ODD ANDERSEN
Vis mere

»Han har ikke fortalt om det endnu, for han var helt vildt chokeret, forståeligt nok. Jeg sms'ede ham, og han har det lidt bedre nu,« siger chefen, Peter Johansson, til SVT.

På sociale medier fejrer svenskerne nu, at 'korvgubben' klarede den, og artiklen om hans heldige møde med lastbilen bliver delt flittigt.

Han er en af de få positive historier, som det indtil videre er lykkedes for folk at vride ud af tragedien.

Peter Johansson er lige så rystet som alle andre over tragedien, men overrasket er han ikke.

»Når man vender blikket på udlandet og de her tragedier og bombemanden her i nærheden i 2010, så er jeg ikke overrasket. Jeg er super lykkelig over, at ingen af os omkom, men super ked af det over dem, som gjorde,« siger han til SVT.

Bombemanden i 2010 var en selvmordsbomber, der skabte en eksplosion nær fredagens angreb. Han fik ingen med sig i døden, men sårede to personer.

Angreb i Stockholm: Se tidslinjen: