Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Stemmerne er afgivet og talt op. Og det er blevet et exit fra EU af Storbritannien. Det får markederne verden over til at bløde. Valgbeslutningen får nu også den direkte konsekvens, at den britiske premierminister, David Cameron, træder tilbage.

I et kæmpe drama af en afstemning er det blevet besluttet, at Storbritannien forlader EU. 51,9 procent stemte for at forlade EU, mens 48,1 procent stemte for at blive.

Fredag morgen gør David Cameron det klart på et pressemøde, at han går af oven på resultatet, hvor Storbritannien har sagt 'nej' til EU, da der er behov for nyt lederskab i Sorbritannien, og han vil gå af inden oktober.

I et tv-interview ikke længe efter sejren blev Brexit-frontmanden Nigel Farage fanget i det, som umiddelbart kan beskrives som en enorm brøler, som kan have afgjort valget til fordel for et Brexit.

I et interview bliver Farage spurgt om en masse millioner, som går til EU, nu, som lovet af 'Leave'-kampagnen, skal gå til det britiske sundhedssystem. Det indrømmer Nigel Farage dog i interviewet er en fejl. Studieværten påpeger dog, at det kan have været en af årsagerne til, at millioner af briter har stemt på at forlade EU.

Se klippet her:

Følg udviklingen LIVE herunder:

Andre læser også