Tilbage i september måned gjorde dykkere et vildt fund i Nordsøen, da de fandt en velbevaret, tysk krigsubåd fra Første Verdenskrig, der stadig indeholdt ligene af sin besætning.

Siden har et hold af forskere forsøgt at opklare, hvilken ubåd der var tale om. Og det er ifølge nyhedsbureauet AP lykkedes nu.

Der skulle nemlig være tale om ubåden UB-29, der sejlede ud på sin sidste mission den 27. november 1916 med tyske besætningsmedlemmer om bord.

Ubåden vendte imidlertid aldrig hjem og sank af uransagelige årsager ud for byen Oostende i den nordlige del af Belgien.

Her har ubåden ligget på 30 meters dybde, indtil dykker og ekspert i marinearkæologi Thomas Termote fandt vraget i slutningen af september måned i år. UB-29 er den 11. tyske ubåd, man har fundet fra Første Verdenskrig i belgisk farvand.

Foto: YVES HERMAN
Vis mere

»Vi troede, at alle de store vrag var blevet opdaget. Så det her var en stor overraskelse,« sagde Termote i den forbindelse og tilføjede, at der også var tale om det bedst bevarede til dato.

Den tyske ambassadør i Belgien, Ruddier Ludeking, udtaler til AP, at man ønsker at lade den 27 meter lange ubåd blive på bunden af havet, så de 22 besætningsmedlemmer kan forblive i deres 'grav'.

Under Første Verdenskrig brugte den tyske flåde den belgiske havn i Zeebrugge som en base for ubåde. De blev brugt til at angribe skibe i Nordsøen.

Tyskland mistede ifølge Ritzau omkring 1200 mænd i 70 ubåde ud for Belgiens kyst under Første Verdenskrig, som foregik fra 1914 til 1918.