Et hajangreb i den egyptiske ferieby Sharm el-Sheik dræbte søndag en tysk turist. Det får nu danske rejsebureauer til at tage en række forholdsregler.

Danske rejsebureauer med gæster i den egyptiske by Sharm el-Sheik tager nu en række forbehold, efter at en haj søndag angreb og dræbte en 70-årig tysk kvinde, der svømmede i Det Røde Hav.

Både Star Tours og Atlantis Rejser har rundsendt sms'er til de danske gæster i området, hvor man gør opmærksom på situationen og advarer mod at bade i havet.

- I øjeblikket er der altså en vis fare for at bade nede på Sharm el-Sheik. Så det anbefaler vi, at man ikke gør, siger salgsdirektør i Star Tours, Stig Elling.

Turister, der har bestilt deciderede dykkepakker til Sharm el-Sheik hos Star Tours, får desuden mulighed for at ændre rejsetidspunkt, finde en anden destination eller få pengene retur.

Rejser man derimod til Sharm el-Sheik på almindelig ferie, så er der ikke mulighed for at ændre på sine planer ud over de almindelige rejsebestemmelser, fortæller Stig Elling.

Han vurderer, at der lige nu er mellem 3000 og 4000 danske turister i på stedet.

Hos Atlantis Rejser, der specialiserer sig i rejser til Egypten, afventer man et dykkeforbud fra de egyptiske myndigheder, før man eventuelt vil tilbagebetale rejser til dykker-turister.

- Det forbud, der er udstedt af myndighederne dernede, går kun på snorkling og badning, siger Pernille Ammitzbøll, kommunikationschef i Atlantis Rejser.

- Men kommer der et decideret dykkeforbud i løbet af ugen, så kan de gæster, der har bestilt deciderede dykker-rejser og ikke almindelig badeferier, få lov at ændre deres rejse eller få pengene tilbage, siger hun.

Pernille Ammitzbøll siger, at de fleste dykkere har erfaring med at dykke i områder, hvor der færdes hajer.

- Vores bekymring går først og fremmest på fuldstændig almindelige turister, som ikke har den fornødne viden og erfaring, siger Pernille Ammitzbøll.

- Det er derfor vi siger til dem: Ingen badning, ingen snorkling, og ikke noget med at prøve noget intro-dykning.

/ritzau/