Det er lykkedes en dykker at bjærge en bærbar computer fra det blå skrog af en trimaran, der lørdag blev fundet forulykket 130 kilometer sydvest for den franske havneby Brest.

Det oplyser de franske myndigheder i en pressemeddelelse sent tirsdag aften.

- En helikopter fra søværnet bliver sendt ud for at undersøge skroget, og en dykker herfra opdager papirer og en bærbar computer, der identificerer skibet og dets ejer. Trimaranen sejler under dansk flag, og ejeren synes at være af dansk oprindelse, står der i den officielle udtalelse.Ifølge Fyns Politi, der siden lørdag har arbejdet sammen med de franske myndigheder, er der tale om en fynsk mand, ligesom to andre fynboer er savnet i forbindelse med forliset.

Der er tale om tre mænd på henholdsvis 33 år, 34 år og 55 år - de pårørende er underrettet.

De franske myndigheder oplyser desuden, at der ikke er fundet nogen redningsflåde ved trimaranen - men det bliver ikke kommenteret, om de tre besætningsmedlemmer formodes at have reddet sig op i en sådan.Ifølge Fyns Politi ophørte eftersøgningen fra luften af de tre forsvundne danskere mandag aften - men tirsdag skal de franske toldmyndigheder to gange have fløjet over området, denne gang uden at kunne lokalisere den forliste båd.

Til gengæld bliver det fastslået, at den danske trimaran sejlede fra Brest 23. september med tre mennesker ombord - og at der var uvejr i området natten mellem den 23. og den 24. september.

- Der blev ikke udsendt noget nødsignal fra trimaran, men et nødblus blev rapporteret set om natten fra 23. til 24. september, oplyser de franske myndigheder.

På det tidspunkt var det dog på grund af hård sø ikke muligt at undersøge, hvor nødblusset kom fra, og to flyvninger over området blev dagen efter foretaget uden held.

Kender du noget til sagen? Så tip BT på 1929@bt.dk