Se videoen i bunden af artiklen.

Tusindvis af børn og voksne har mistet liv og lemmer til landminer, der ligger skjult i jorden.

Men det har en ung opfinder sat sig for at lave om på.

Den unge afghanske opfinder Massoud Hassani har udviklet en rullende minerydder bestående af bambus, som har nu forsøger at få sat i kommerciel produktion.

Det særlige ved minerydderen, som han kalder 'Mine Kafon', er, at den er lavteknologisk og billig at producere, ifølge BBC 50 dollars per rydder. Det svarer til omkring 350 kroner. Den klarer op til fire sprængninger ad gangen - og ligner tilmed et stykke moderne design.

På verdensplan findes op mod 110 millioner aktive landminer, er den generelle vurdering fra internationale organisationer. Over 70 mennesker mister hver eneste dag livet på grund af en landmine, ifølge hjælpeorganisationen Care.

Den rullende opfindelse har været flere år undervejs, men ’Mine Kafon’ har nu fået fornyet opmærksomhed på sociale og internationale medier – formentlig på grund af mediet Mashable, der for nogle dage siden delte videoen, som du kan se i bunden af artiklen.

Massoud Hassani har tidligere fortalt BBC, hvordan han voksede op i Kabul nær lufthavnen, hvor militæret trænede i et ørkenlandskab:

»Det var en rigtig krigszone, De (militæret, red.) efterlod en masse eksplosiver, inklusiv landminder.«

Han fortæller videre, hvordan familien forlod Afghanistan i 1993, og efter at have bevæget sig fra land til land til sidste bosatte sig i Holland.

En dag, hvor Massoud Hassani kedede sig, tegnede han en skitse på et papir, og det endte med, at han senere blev indskrevet som studerende på Design Akademiet i Eindhoven.

I en afsluttede opgave fik han idéen til den rullende landminerydder, og således blev ’Mine Kafon’ en realitet.

Se 'Mine Kafon' i videoen herunder: