Nyt amerikansk droneangreb koster otte livet i det nordvestlige Pakistan.

PAKISTAN: Et amerikansk droneangreb har kostet otte livet i det nordvestlige Pakistan tirsdag, oplyser efterretningskilder til Reuters.

Angrebet kommer efter en pensioneret amerikansk generals advarsler om, at overdreven brug af droner kan skade USAs udenrigspolitiske mål.

Blandt de dræbte i det seneste angreb er et udenlandsk al-Qaeda-medlem, hvis nationalitet endnu er ukendt. Nogle efterretningskilder siger, han var fra Somalia, mens andre hævder, at han var fra De Forenede Arabiske Emirater.

Tre andre blev såret under angrebet på landsbyen Haiderkhel omkring 30 kilometer øst for provinshovedstaden Miranshah i det nordlige Waziristan langs grænsen til Afghanistan.

Mandag sagde den pensionerede amerikanske general Stanley McChrystal, at droner har hjulpet de amerikanske styrker, men er hadet rundt omkring i verden, og at overdrevent brug af droner kan bringe amerikanske soldaters sikkerhed i fare.

Droneangrebene deler vandende i Pakistan. Mange kritiserer dem som en krænkelse af landets suverænitet, fordi de rammer civile, mens andre siger, at de rammer militante, der terroriserer lokalbefolkningen i områder, som den pakistanske hær ikke kan nå.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.