Dramatisk ulykke i Nascar-løb i Florida. Se de dramatiske billeder i galleriet længere nede i artiklen.
Dramatisk ulykke i Nascar-løb i Florida. Se de dramatiske billeder i galleriet længere nede i artiklen. Foto: Chris Graythen

Ti racerbiler smadret og mindst 28 kvæstet - se de vanvittige billeder

Mindst 28 tilskuere til et Nascar-løb i Daytona i Florida blev lørdag kvæstet, da flere racerbiler kolliderede og vragdele fra bilerne fløj op på tilskuerpladserne. Det skete, da en af bilerne ramte det hegn, der adskiller banen fra tribunen, skriver Reuters.

Ifølge arrangørerne er 14 personer blevet indlagt på hospitalet

»Der kom vragdele flyvende over alt. Dæk kom flyvende igennem røgen,« siger tilskuer Terry Huckaby til Reuters.

SPO-MOT-NAS-162460160 billede 1 ny

Hans bror blev kørt på hospitalet med en skade på det ene ben.

Ulykken indtraf på den sidste omgang af andet løb på racerbanen, der kan minde om en forstørret cykelbane på grund af dens hældende spor, da bilerne nærmede sig det ternede målflag.

Føreren i den forreste bil forsøgte at forhindre de bagvedliggende biler i at overhale ham ved at køre fra side til side. Pludselig ramte en bil imidlertid en anden og forårsagede en kollision med flere biler samt med hegnet op til tilskuerrækkerne.

SPO-MOT-NAS-162460160 billede 1 ny

Blandt ofrene er en 14-årig dreng, hvis tilstand ifølge sportskanalen ESPN er kritisk, men stabil, samt en mand med livstruende skader i hovedet. Han er blevet opereret lørdag.

På selve racerbanen gik det især ud over racerkøreren Michael Annett, som har fået skader i brystregionen.

Ulykken kommer dagen før det legendariske Nascar-løb, Daytona 500, og ifølge Joie Chitwood, præsident for Daytona International Speedway, vil søndagens løb blive gennemført trods ulykken.

SPO-MOT-NAS-162460160 billede 1 ny

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.