Ovenfor ses nogle af scenerne fra Hamborg, hvor politi og demonstranter stødte sammen.

Melania Trump og tysk finansminister har været nødt til at droppe G20-arrangementer på grund af sikkerhed.

Brændende biler, sårede betjente, anholdte demonstranter og manglende garanti for sikkerhed.

Det er situationen i Hamburg fredag, hvor politi og demonstranter igen er stødt sammen, mens ledere fra hele verden er samlet i forbindelse med G20-topmødet.

I den seneste melding fra byens politi lyder det, at 159 betjente er blevet såret i urolighederne. Det melder nyhedsbureauet dpa. Tallet er opgjort frem til klokken 12.20 fredag.

45 demonstranter er blevet anholdt.

Politiet har på Twitter offentliggjort et billede af en betjent med et kødsår på den ene arm. Ifølge politiet er betjente blevet ramt af kasteskyts, mens andre har fået kastet benzinbomber efter sig i Altona-bydelen.

Optøjerne betyder blandt andet, at USA's førstedame, Melania Trump, er blevet forhindret i at møde op til et G20-arrangement i byen.

- Vi har ikke kunnet få den nødvendige sikkerhedsgodkendelse af politiet til at forlade hotellet, siger en talskvinde for Melania Trump til nyhedsbureauet dpa.

Også Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, har droppet et G20-arrangement på grund af sikkerhedsmæssige hensyn.

Politiet i Hamburg beder fredag middag om akut hjælp fra politikredse fra hele Tyskland for at få kontrol over situationen. Frygten er, at det vil eskalere i løbet af dagen.

Allerede fredag morgen var politiets vandkanoner i brug. Det er sket flere gange siden.

Hundredvis af demonstranter har også forsøgt at trænge ind i den såkaldte højsikkerhedszone i Hamburg.

Det er i dette område, at ledere fra hele verden møder op fredag og lørdag for blandt andet at diskutere klima, terror og økonomi.

Ifølge avisen Bild er mange biler sat i brand.

I løbet af den seneste uge har uroligheder præget Hamburg. Det eskalerede torsdag aften, hvor vrede demonstranter kastede flasker mod betjente. Politiet svarede igen med vandkanoner og tåregas.

Flere demonstranter er blevet såret i urolighederne. Det oplyser en talskvinde for aktivisterne til dpa. Hun kan ikke sætte et præcist tal på.

- Men der er mange. Flere af dem er alvorligt såret, siger hun.

/ritzau/