Den arabiske tv-kanal al-Jazeera har været i telefonisk kontakt med nogle af gidslerne, der netop nu bliver holdt fanget på et naturgasanlæg i Algeriet.
Den arabiske tv-kanal al-Jazeera har været i telefonisk kontakt med nogle af gidslerne, der netop nu bliver holdt fanget på et naturgasanlæg i Algeriet. Foto: KJETIL ALSVIK

LIGE NU: Militær får kontrol med gas-anlæg - flere gidsler og terrorister meldes dræbt - FØLG MED LIVE HER

Gidseldramaet i Algeriet gik torsdag ind i en afgørende dramatisk fase, da algeriske helikoptere angreb terrorister ved det gasanlæg i Saharaørkenen, hvor de har holdt et stort antal gidsler fanget.

Under aktionen blev mange gidsler og terrorister dræbt, men ifølge Reuters har algeriske soldater befriet mindst fire udenlandske gidsler.

Oplysningerne er endnu sparsomme, og dødstallene for dræbte gidsler blev tidligere opgivet til 34, men er nu ifølge Reuters nedskrevet til seks. Ligeledes blev det oplyst, at 15 gidseltagere skulle være dræbt, men dette tal er nu også nedskrevet til otte.

Blandt de dræbte terrorister skulle angiveligt være lederen af aktionen i ørkenen, Abu al Baraa.

Reuters skriver ligeledes med henvisning til det mauritanske nyhedsbureau ANI, at tre belgiere, to amerikanere, en japaner og et britisk gidsel har overlevet. Oplysningerne kommer fra en af gidseltagerne, som nyhedsbureauet er i kontakt med inde på gasanlægget.

Det er heller ikke klart, om de fire reddede skal trækkes fra de syv, som, ANI oplyser, stadig holdes fanget.

Angrebet blev sat ind mod et antal køretøjer, som gidseltagerne var ved at transportere gidsler væk fra gasanlægget i.

Det skete, efter terroristerne havde forlangt frit lejde til Libyen med deres gidsler.

Tidligere torsdag var det lykkedes 30 algeriske arbejdere at flygte, og senere forlød det, at 25 udenlandske gidsler også var undsluppet. Senere at hele 180 algeriere var sluppet væk.

Terroristerne har fra begyndelsen af aktionen hævdet, at de holdt 41 udlændinge som gidsler, mens de algeriske myndigheder har sagt, at det drejer sig om flere end 20.

Kravet fra gidseltagerne, der kommer fra den al-Qaeda-relaterede terrorgruppe, »Blodets Bataljon«, var, at Frankrig skulle indstille sin militære aktion mod islamistiske oprørere i Mali samt sætte 100 islamister på fri fod.

Reuters citerer yderligere en talsmand for bortførerne, som til det mauritanske nyhedsbureau ANI siger, at bortførerne vil dræbe resten af gidslerne, hvis den algeriske hær, der har omringet gasanlægget, nærmer sig.

Står oplysningerne til troende, er omkring en håndfuld udlændinge stadig gidsler hos gruppen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.