Adam Lanza
Adam Lanza Foto: HANDOUT

Manden, der dræbte 20 børn og seks voksne på en skole i Newtown i USA, var tilsyneladende besat af norske Anders Behring Breivik og ville overgå hans dødstal.

Manden bag Newtown-massakren i USA, Adam Lanza, var inspireret af og i direkte konkurrence med Anders Breivik om at dræbe flest mulige. Det fortæller kilder i politiet ifølge CBS News.

Anders Breivik dræbte otte i regeringskvarteret i Oslo med en bombe, hvorefter han kørte til øen Utøya, hvor han forklædt som politimand skød og dræbte 69, inden han overgav sig til politiet.

Adam Lanza ville angiveligt overgå Breiviks dødstal og gik efter den nærliggende Sandy Hook-skole, fordi den var det »nemmeste mål« med »den største gruppe mennesker«.

Lanza måtte dog opgive sit projekt efter at have dræbt 20 børn og seks voksne, da politiet nærmede sig. Lige før han begik selvmord, affyrede han skud mod politiet.

Politiet vil endnu ikke afsløre, hvilke spor, der førte dem til motivet, men kilder siger, at der er fundet beviser for, at Lanza var besat af Breivik.

Der er fundet store mængder videospil i kælderen, hvor Lanza boede. Han skulle have tilbragt timer dernede alene, med mørklagte vinduer, hvor han trænede sine skydefærdigheder.

Lanza besøgte også den lokale skydebane sammen med sin mor, hvor de øvede sig med rigtige våben.

De tre pistoler Lanza brugte under massakren var alle registreret i moderens navn.

Adam Lanza brugte et fjerde våben til at skyde sin mor, inden hans angreb på skolen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.