USA's præsident, Donald Trump, er havnet i en sand krydsild, efter han ringede til enken til en dræbt soldat og kondolerede. Trump har de seneste dage kæmpet for at afvise beskyldninger om, at han skulle have have været respektløs, da han overbragte sine kondolencer til den gravide enke.

Men mandag stod enken Myeshia Johnson frem i tv-programmet 'Good Morning America' på ABC News og gav sin version af, hvordan præsidentens ord faldt i det famøse telefonopkald.

Trump ringede til enken, mens hun var på vej ud til Dover Air Force Base for at tage imod sin mands kiste. Enken blev både »vred« og »ked af« præsidentens opkald, sagde hun i interviewet.

»Han snublede over ordene, da han forsøgte at huske min mands navn. Det var det mest sårende. Min mand har kæmpet for vores land og sat sit liv på spil for vores land, og så kan han ikke huske hans navn,« sagde enken og tilføjer, at Trump pointerede, at hendes mand »vidste hvad han gik ind til, men at det gør ondt alligevel.«

»Det fik mig til at græde. Jeg var meget vred over hans tonefald og den måde, han sagde det (...). Han kunne ikke huske min mands navn. Den eneste måde, han kunne huske min mands navn, var fordi han havde hans journal foran sig, og det var først der, at han rent faktisk sagde La David.«

La David Johnson, 25  år, og tre andre amerikanske soldater blev dræbt i Niger den 4. oktober, da de faldt i et IS-baghold.

Donald Trump afviste umiddelbart efter tv-interviewet enkens udlægning.

'Jeg havde en meget respektfuld samtale med enken efter sergent La David Johnson, og jeg nævnte hans navn fra starten uden at tøve,' skrev præsidenten på Twitter:

Sagen begyndte at rulle, fordi det demokratiske kongresmedlem Frederica Wilson, som er mangeårige ven af familien Johnson, befandt sig i samme bil som enken, da telefonopkaldet fra Trump kom. Myeshia Johnson satte telefonen på medhør, og i sidste uge gik Frederica Wilson ud offentligt og kritiserede Trump for det »ufølsomme« opkald. Ifølge kongresmedlemmet sagde Trump flere gange, at enkens mand »vidste, hvad han gik ind til.«

»Alle ved, at når man går i krig, er der en risiko for, at man ikke kommer hjem i live, men det minder man altså ikke en sørgende enke om,« sagde Frederica Wilson til NBC Miami.

Trump reagerede prompte ved at kalde kongresmedlemmet »skør,« og han betegnede hendes gengivelse af kondolence-opkald som pure opspind.

Trump sagde efterfølgende, at han har »bevis« på, at telefonopkaldet ikke forløb, som kongresmedlemmet gengav det. Opkaldet er imidlertid ikke blev gemt, men pressechefen i Det Hvide Hus Sarah Huckabee Sanders har  undersrtreget, at flere medarbejdere i Det Hvide Hus - herunder stabschef John F. Kelly - overhørte opkaldet.

John F. Kelly har siden beskrevet Trumps opkald som »fuldstændig respektfuldt,« mens pressechefen angreb kongresmedlem Frederica Wilson for hendes »rystende« politicering af en tragisk begivenhed.

Tilbage sidder enken ifølge ABC News med en række ubesvarede spørgsmål omkring sin mands død. Hun har endnu ikke fået lov til at se hans lig. I første omgang blev han meldt savnet under operationen i Niger. I anden omgang blev han meldt dræbt i kamp i en 'massiv skudveksling.'