Twitter-foto af Pete Barnes
Twitter-foto af Pete Barnes Foto: Fra twitter

To mennesker blev dræbt og 12 blev såret, da en helikopter i morges styrtede efter et sammenstød med en kran på en bygning i London.

Den ene af de to døde er navngivet af politiet. Der er tale om Pete Barnes fra charterfirmaet Rotormotion. Efter en 25 år lang karriere var den dræbte ellers en af Englands mest rutinerede helikopterpiloter.

Barnes havde mere end 10.500 flyvetimer i ryggen og var højt respekteret blandt sine jævnaldrende for sin dygtighed og professionalisme, skriver The Telegraph..

Han blev brugt som pilot i adskillige film og tv-serier, blandt andet James Bond-filmen 'Die Another Day', 'Tomb Raider II' og 'Saving Private Ryan'. Barnes var desuden en afholdt pilot for engelske kendisser. En af disse, den kendte tv-vært Mike Smith tweeter:

- Pete Barnes. Luft ambulance, film, fantastisk pilot. Jeg nød vores 'teas & chats' - kaffeslabberaser. Hvil ikke i fred, men flyv på dine nye vinger.

Barnes var hyret som pilot under OL i London sidste sommer, fortæller en chef i Rotormotion til BBC. Det fremgår endnu ikke, om det var ham, der førte helikopteren, der bragte den engelske dronning ind på stadion under åbningsceremonien. I den nu berømte scene, hvor Bond i Daniel Craigs skikkelse førte Elizabeth gennem Buckingham Palace.

I 2004 blev Barnes belønnet med en pris for enestående mod og dygtighed for sin indsats i en dramatisk flod-redning i den nordøstlige del af England.

Den civile luftfartsmyndighed udsendte i oktober en advarsel og igen den 7. januar om kranen, der tidligt i morges blev Barnes skæbne. Engelske medier skriver, at beboere i området, hvor ulykken skete, har klaget over, at der ikke var lys på kranen. Det afviser en talskvinde for Berkeley Homes, selskabet bag byggeriet, hvor kranen  var opstillet, ikke spekulere i.

London Brandvæsen fortæller, at ​​helikopterens halesektion landede på taget af bygningen. Dens hovedafsnit landede i Wandsworth Road og ramte to biler. Branden fra helikopteren antændte to bygninger. Der er to døde og 12 sårede.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.