Den amerikanske stat Wisconsin har modtaget en officiel anmodning om at få omtalt de stemmer, der blev afgivet i staten til det amerikanske præsidentvalg.

Det skriver The Guardian.

Det er Jill Stein, der var præsidentkandidat for Det Grønne Parti, der har indgivet anmodningen om at få talt stemmerne fra Wisconsin om.

Staten blev vundet forholdsvis snævert af Donald Trump med omkring 27.000 stemmer over Hillary Clinton, hvilket gjorde ham til den første republikaner til at vinde Wisconsin siden Ronald Reagan i 1984.

Isoleret set kan staten ikke ændre på, at Donald Trump fortsat vil stå som sejrherre, selvom statens 10 valgmænd ville gå til Hillary Clinton.

Der spekuleres desuden i, hvorvidt Jill Steins anmodning rent faktisk er et forsøg på at hjælpe Hillary Clinton til en sejr over Donald Trump, eller om det er et forsøg på at promovere hendes parti. Selv har hun dog erkendt, at det ikke er for at forhindre Trump i at være præsident, ligesom hun samtidigt har kritiseret Clinton, skriver det engelske medie.

Stein har dog formået at få samlet fem millioner dollars sammen til at indgive anmodninger om omtælling i Wisconsin, Michigan og Pennsylvania. Deadlinen for at indgive anmodning om omtælling i Wisconsin var fredag, mens Pennsylvania og Michigan har deadlines i næste uge.

En række eksperter har allerede i en artikel i Nymag opfordret Hillary Clinton til at kræve en omtælling i de samme tre stater på grund af mistanke om snyd med de elektroniske stemmemaskiner. Eksperterne vurderer, at 30.000 Clinton-stemmer er forsvundet i netop Wisconsin, hvilket ville være nok til at give hende sejren i den stat.

Clinton ville dog skulle bruge en sejr i alle de tre pågældende stater, før hun vil kunne fravriste præsidentembedet fra Trump.

Jill Stein har erkendt, at hun ikke kan eller vil bevise, at der har været tale om snyd eller bedrag i forbindelse med valgdagen, men at stemmesystemerne flere steder har været risikable.

Wisconsin har selv bekræftet anmodningen, hvortil man dog skal huske på, at det ikke nødvendigvis kommer til at ende med en omtælling.