Det er ikke usædvanligt, at konspirationsteorier af forskellig art bliver delt og diskuteret i medierne.

Men særligt én teori har fået den amerikanske præsident Donald Trump til at se rødt: at hans hustru - Melania Trump - skulle have en såkaldt 'body double' (en form for dobbeltgænger, red.), som erstatter hende fra tid til anden.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den besynderlige konspirationsteori har egentlig floreret længe. Særligt på de sociale medier. Den opstod så småt tilbage i 2017, kort tid efter Trump havde indtaget Det Hvide Hus, men i denne uge fik den nyt liv.

I det amerikanske morgenprogram 'The View' på tv-kanalen ABC kom værterne nemlig mandag til at nævne og diskutere, hvorvidt Melania Trump rent faktisk har en 'body double', efter nye billeder af førstedamen fra hendes og præsidentens besøg i Alabama i sidste uge blev vist.

Ifølge nogle af programmets værter virkede kvinden ved Donald Trumps side til at være både lavere end Melania og til at have en anden ansigtsstruktur.

Det førte til, at hashtagget #FakeMelania ('Falsk Melania', red.) blev hyppigt benyttet på særligt Twitter. Hvor nogle brugere gav tydeligt udtryk for, at de også mente, at der måtte være tale om en form for stand-in, morede andre sig bare med konspirationsteorien og begyndte at dele fotomanipulerede billeder af præsidentparret.

Siden kom sagen også for Donald Trumps øre - og han synes bestemt ikke, det er morsomt:

'De falske nyhedsmedier har fotoshoppet billeder af Melania og fremført konspirationsteorier om, at det faktisk ikke er hende, der var ved min side i Alabama og andre steder. De bliver stadig kun mere sindssyge med tiden,' skrev han onsdag i et tweet.

Han har dog ikke kommenteret, hvem han helt præcist mener, der skulle have fotomanipuleret billederne.

Melania Trump har ikke selv kommenteret den usædvanlige konspirationsteori, men hendes pressetalskvinde, Stephanie Grisham, har givet udtryk for alt andet end begejstring for 'The View', skriver AP.

Særligt fordi præsidenten og førstedamen besøgte Alabama i forbindelse med, at mindst 23 personer havde mistet livet under voldsomme tornadoer i området:

»Folk døde, folk mistede familie, folk lider i Alabama. Jeg så personligt præsidenten og førstedame give kram, lytte og give trøst til folk, som har mistet alt - og 'damerne' på 'The Vew' valgte i stedet at grine og lave sjov med stedfortræder-konspirationen,« siger hun i en udtalelse.

Her ses Donald Trump og Melania Trump i Beauregard, Alabama.
Her ses Donald Trump og Melania Trump i Beauregard, Alabama. Foto: NICHOLAS KAMM
Vis mere