Den Republikanske præsidentkandidat Donald Trump er kommet i modvind på grund af en gammel sag, hvor ekskonen Ivanka beskyldte ham for voldtægt.

Finansmanden Donald Trump kæmper lige nu om at blive det Republikanske partis præsidentkandidat i 2016. Men den bramfri mand har gentagne gange gjort sig uheldigt bemærket - som for eksempel da han annoncerede sit kandidatur og sagde følgende om mexikanske immigranter til mediet The Wrap:

»De tager stoffer med sig. De kommer med kriminalitet. De er voldtægtsforbrydere. Og nogle, formoder jeg, er også gode mennesker,« lød det fra den 69-årige forretningsmand, der også er kendt for at have haft sit eget realityshow.

At han nævner voldtægt har vist sig at være mere end uheldigt. Internetmediet The Daily Beast har nemlig gravet i hans skilsmisse fra ekskonen Ivanka Trump fra 1993, hvor hun i retten brugte ordet 'voldtægt'. Siden beskrev hun, hvordan den pågældende episode havde været 'grænseoverskridende'.

Den omtalte hændelse fandt sted i 1989, hvor Donald Trump havde gennemgået en skønhedsoperation for at få fjernet et skaldet område på sin isse hos ekskonens plastikkirurg. Operationen gik ikke som planlagt, og det gjorde Trump rasende. Efter et skænderi forgreb han sig på Ivanka.

Det bliver beskrevet i bogen 'Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump' fra 1993.

Trumps advokat og talsmand for The Trump Organization, Michael Cohen, udtalte i forbindelse med historien, at den var forkert, fordi Ivanka følte sig 'følelsesmæssigt voldtaget' og tilføjede:

»Man kan ikke voldtage sin kone,« lød det fra Cohen, der tilføjede, at der var en klar lov omkring det. Det er imidlertid ikke tilfældet.

Siden har advokaten skiftet taktik og har i stedet truet journalisten på The Daily Beast:

»Jeg vil sikre mig, at du og jeg møder hinanden en dag i retten. Og jeg vil lænse dig for hver eneste øre, du har. Og jeg vil komme efter The Daily Beast og alle andre, du overhovedet kender. Så jeg advarer dig, far med lempe, for det, jeg vil gøre ved dig, kommer til at være fucking modbydeligt. Forstår du?,« lød den chokerende udtalelse.

Trump er én blandt 15, som kæmper om at blive republikanernes præsidentkandidat, der skal afløse Barack Obama 20. januar 2017.