Ingen tør forsvare de fem mænd, der er anklaget for drab og gruppevoldtægt mod den 23-årige Jyoti Singh Pandey. Her ankommer de til retten i New Delhi.
Ingen tør forsvare de fem mænd, der er anklaget for drab og gruppevoldtægt mod den 23-årige Jyoti Singh Pandey. Her ankommer de til retten i New Delhi. Foto: AFP

De fem mænd anklaget for drab og gruppevoldtægt mod den 23-årige Jyoti Singh Pandey skal i dag fremstilles retten for første gang. En mulig forsvarer blev buhet ud. Retslokalet ventes ryddet af frygt for mændenes sikkerhed.

INDIEN: Fem indiske mænd anklaget for drab og massevoldtægt mod den 23-årige universitetsstuderende Jyoti Singh Pandey blev mandag for første gang fremstillet for retten i New Dehli, hvor en dommer blev buhet ud, da han erklærede sig villig til at stille sig op som forsvarer, skriver Reuters.

Samtidig oplyser den offentlige anklager, Rajiv Mohan, at han vil kræve dødsstraf over de fem.

Mændene blev kørt fra fængslet til retsbygningen i en blå politibus under store sikkerhedsforanstaltninger, da forbrydelsen, som de står anklaget for, har vakt enorm vrede i store dele af det indiske samfund og udløst massive demonstrationer.

Det indiske advokatsamfund har tilkendegivet, at ingen af dets medlemmer vil kunne påtage sig forsvaret af de fem, der alle stammer fra et slumkvarter, fordi deres forbrydelse ganske simpelt er for grov, og fordi de frygter for deres sikkerhed.

De fem, samt en sjette medgerningsmand, hvis alder opgives som 17, samlede 16. december Jyoti Singh Pandey og hendes kæreste op i en bus, da de var på vej hjem fra en biograf, hvor de havde set filmen »Life of Pi«.

Kort efter begyndte et timelangt mareridt, hvor den 23-årige kvinde blev seksuelt mishandlet, banket med jernstænger og til sidst smidt af bussen sammen med sin kæreste. Begge nøgne.

Også kæresten var blevet gennembanket med jernstænger, og som en bestialsk afslutning på mishandlingen forsøgte bussens chauffør at køre Jyoti Singh Pandey over. Hun blev i første omgang reddet af sin kæreste, der trak hende til side, men efter at være overført til et hospital i Singapore, døde hun af de kvæstelser på sine indre organer, som hun pådrog sig under voldtægten, hvor jernstængerne også blev brugt.

Torsdag formiddag sad de fem mænd endnu i en celle i retsbygningen og ventede på at blive fremstillet i retten, hvor de vil få forelagt anklagerne.

Den 17-årige får sin sag behandlet ved en ungdomsdomstol.

Retsformanden, siger desuden ifølge Reuters, at fremstillingen af de fem mænd vil blive holdt for lukkede døre og har beordret det overfyldte retslokale ryddet, at hensyn til de anklagedes sikkerhed.

To af mændene har tilkendegivet, at de vil vidne mod resten mod at få nedsat deres straf.

Ifølge indisk lov må navnet på den 23-årige kvinde ikke offentliggøres på nuværende tidspunkt, men kvindens far, den 53-årige Badri Singh Pandey har flere gange insisteret på at få hendes navn frem for at ære hendes minde. Hun har siden i medierne fået tilnavnet »Indiens datter«.

Sagen har sat spotlight på kvinders stilling i det indiske samfund, hvor voldtægt er særdeles udbredt, og hvor ofrene og deres familier oftest tier af frygt for at kaste skam over familien.

Voldtægten og den enorme omtale af Jyoti Singh Pandey har tilsyneladende rokket ved disse holdninger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.