Russiske købmænd har kronede dage, mens indbyggere forbereder sig på snarlig dommedag.

RUSLAND: En gammel maya-kalender udløber 21. december 2012. Det har fået dommedagsprofeter til at slå alarm, og i dele af Rusland er befolkningen begyndt at forberede sig.

Fredag kunne Berlingske citere en historiker for beroligende bemærkninger om profetiernes videnskabelige mangler. Heldigvis for de russiske købmænd nåede nyheden ikke alle dele af det store land, hvor handlende ifølge The Telegraph har kronede dage.

I Chita i Sibirien fortæller lederen af en isenkræmmer-kæde for eksempel, at efterspørgslen har tredoblet priserne på stearinlys. Andre butiksejere går skridtet videre og sælger færdige »Mød verdens ende«-pakker med vodka, sæbe og et stykke reb, skriver b.dk.

I Omutnisk i Kirov-regionen har en række artikler i lokalavisen også sendt usædvanligt mange borgere i byen efter petroleum.

Politikerne i Moskva ser anderledes på fremtidsudsigterne. Flere medlemmer af parlamentets underhus bad tidligere på ugen de føderale TV-kanaler om ikke at udbrede »pseudovidenskabelig information om verdens ende.«

Den russiske premiereminister, Dmitrij Medvedev, hopper da heller ikke på historierne om dommedag. I hvert fald er det ikke maya-kalenderen, der afslører datoen, forstod man efter interview, der blev sendt på flere TV-kanaler fredag.

- Jeg tror ikke på verdens undergang, sagde han ifølge The Telegraph.

- I hvert fald ikke i år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.