Det var angiveligt lukkede døre, der gjorde, at omkring 245 mennesker mistede livet på en brasiliansk natklub
Det var angiveligt lukkede døre, der gjorde, at omkring 245 mennesker mistede livet på en brasiliansk natklub Foto: STRINGER/BRAZIL

Tragedien i Brasilien kunne muligvis være undgået

Den voldsomme brand på natklubben Kiss i Santa Maria, Brasilien, har indtil videre taget omkring 245 liv. Hovedårsagen til de mange omkomne kan skyldes låste døre

Det skriver flere brasilianske medier. I det sydamerikanske land er det normalt, at man ved indgangen til et diskotek får et kort, som alle ens drikkevarer bliver trukket på. Først når man har betalt sin regning, kan man igen forlade stedet. 

På Kiss-klubben lukkede dørmanden angiveligt mange af udgangene for at være sikker på, at de mange paniske gæster ikke løb fra regningen. Det beretter flere gæster til den brasilianske avis O Globo, samt Zero Hour.

11111BRAZIL FIRE


At de vigtigste udgange var aflåste, bekræfter Guido de Melo, der er øverstkommanderende ved brandvæsnet i Rio Grande do Soul.

- Da vi ankom til stedet bliver det meddelt os, at sikkerhedsdørene var låst, hvilket skabte stor panik. Og det var netop panik og indånding af giftig røg, der endte med at koste så mange mennesker livet, siger han.

BRAZIL FIRE


Ifølge BBC havde redningsfolkene også svært ved at komme ind til branden og de mange sårede, da indgangen var spærret eller låst.

Zero Hour skriver, at dørmændene muligvis troede, at optøjer og slagsmål var skyld i tumulten, der medførte, at de store mængder af mennesker løb mod udgangen. Derfor prøvede de at stoppe dem før de kunne komme afsted uden at betale.

brasilien

Den tragiske brand opstod, da et band der optrådte på natklubben havde et ildshow. Flammerne fik angiveligt fat i noget isoleringsmateriale, der meget hurtigt udviklede en kraftig tyk sort røg. Mere end 500 mennesker var ifølge udenlandske medier tilstede på natklubben.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.