Popstjerner? Fotomodeller? Stjerner i en tv-serie? Nej, Breiviks forsvarsadvokater. 'Usmagelige' kalder advokat Bjørn Elmquist billederne, som du kan se flere af her.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Forud for Breiviks retsag skaber hans hold af forsvarsadvokater nu røre i vandene ved at udsende en stribe pr-fotos. Her poserer de fire advokater, som var de med i en tv-serie i stil med 'Mad Men' eller et rockband.

NORWAY-ATTACKS/


Da bt.dk forelægger dem for advokat Bjørn Elmquist for at høre hans vurdering af de glittede billeder, bliver vi da også mødt med anfægtelse af billedernes autenticitet. Men den er god nok.  

- Disse billeder er ret usædvanlige og i og for sig også ret usmagelige. Jeg har aldrig været ude for noget lignende i dansk eller andre sammenhænge. Måske kunne man finde på sådan noget i USA, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan simpelthen ikke finde noget legitimt formål med sådanne billeder.

Bjørn Elmquist lægger især vægt på sagens modbydelige karakter. 77 mennesker blev dræbt i en massakre på øen Utøya og i bilbomber i Oslo i juli måned sidste år. Handlinger, der rystede hele verden, og som Anders Breivik snart skal i retten for.

- Det har jeg altså svært ved at forene med det smarte og glamourøse som poseringerne og tøjet på de fotos afspejler, fortæller Bjørn Elmquist, der selv er en erfaren forsvarsadvokat i straffesager. Han peger på, at det naturligvis er acceptabelt for forsvarsadvokater at få taget traditionelle pressefotos, for eksempel til og fra retten. Men det her er for meget.

Bjørn Elmquist mener dog ikke, at det er noget, man kommer til at se mere af fremover.

Hvad er BT Special?
BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på bt.dk (eller m.bt.dk).


HVAD SYNES DU OM BILLEDERNE? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER