Hold jer væk fra valgstederne, lyder opfordringen til jordanerne fra Det Muslimske Broderskab, som mener, at valget foregår på uretfærdige præmisser.

JORDAN: Indbyggerne i kongedømmet Jordan vælger onsdag et nyt parlament, men et boykot fra landets største parti, Det Muslimske Broderskab, betyder, at valget næppe vil skabe de samme demokratiske rystelser, som det tidligere er set i eksempelvis Egypten.

Det Muslimske Broderskab opfordrer jordanerne til at holde sig fra valgstederne, fordi partiet mener, at de jordanske valglove favoriserer folk på landet på bekostning af indbyggere i byerne.

Lidt over halvdelen af vælgerne havde ifølge de officielle tal stemt onsdag aften, men Broderskabet beskylder embedsmænd for at forsøge at dække over en lav valgdeltagelse for at skjule indflydelsen af boykottet.

Valget er blevet reduceret til en konkurrence mellem stammeledere, eliten og forretningsmænd, og det er kun ganske få af de 1.500 opstillede politikere, der er tilknyttet et parti, skriver Reuters.

Utilfredsheden ulmer blandt indbyggerne i Jordan, som har været vidne til store omvæltninger i de øvrige lande i regionen i de seneste to år under og efter Det Arabiske Forår.

Der er dog ikke et oprør på vej som i Egypten eller Tunesien, for den politiske elite vogter på ethvert optræk til oprør, og samtidig opfatter mange jordanere stadig kong Abdulah II som den største garant for stabilitet i landet. Jordanerne kan blot skele til nabolandene Syrien og Irak for at se, hvor galt, det kan gå.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.