Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

USAs præsident, Joe Biden, er sent tirsdag aften dansk tid blevet informeret om det tragiske masseskyderi, der har kostet mindst 19 børn og to voksne livet.

Det oplyser Karine Jean-Pierre, der er pressesekretær i Det Hvide Hus.

'Hans tanker går til de ramte familier i denne frygtelige tragedie, og han vil tale, når han ankommer til Det Hvide Hus,' skriver hun på Twitter.

Joe Biden planlægger at holde tale omkring klokken 20 lokal tid – mellem klokken 02 og 03 dansk tid, lyder meldingen.

Joe Biden.
Joe Biden. Foto: YUICHI YAMAZAKI
Vis mere

Mindst 19 børn og to voksne skal have har mistet livet efter et masseskyderi på Robb Elementary School, der er en grundskole i Uvalde, Texas, skriver CNN.

Også gerningsmanden, en 18-årig gymnasieelev fra Uvalde, er blevet dræbt. Ifølge guvernøren, Greg Abbott, parkerede gerningsmanden en bil foran skolen, hvorefter han trængte ind og skød omkring sig med en pistol og muligvis en riffel.

»Han skød og dræbte 14 (19, red.)elever og en lærer. Det er forfærdeligt og ikke til at fatte,« sagde Greg Abbott, der fik beskeden om skyderiet midt under et pressemøde sent mandag aften.

Dødstallet er siden steget.

Det lyder, at flere betjente var til stede, da gerningsmanden afgik ved døden. Myndighederne har bekræftet, at den 18-årige handlede alene.

Yderligere er en række børn sidenhen blevet kørt på hospitalet, hvor de behandles for skader, oplyses det. Hospitalet University Health oplyser blandt andet, at de behandler en 66-årig kvinde og en 10-årig pige, der begge er blevet ramt af skud.

Begge er i kritisk tilstand.

Det fremgår endnu ikke, hvor mange der i alt bliver behandlet på nærliggende hospitaler – eller hvilken tilstand, de i så fald er i.

Også to betjente er blevet ramt af skud, men de er ifølge Greg Abbott ikke kommet alvorligt til skade.

Det står ikke klart, hvad der har ført til masseskyderiet. Og det står heller ikke klart for nuværende, hvilken alder de dræbte og sårede har.

Men ifølge flere medier er børnene, der normalt har deres dagligdag på skolen, i alderen 5 til 11 år.

Sent tirsdag aften dansk tid er familier og pårørende ved at blive underrettet om de tragiske omstændigheder, oplyser politiet i en kort presseudtalelse.

Læs mere om den tragiske hændelse i artiklen her.

Andre læser også