Donald Trump. Arkivfoto.
Donald Trump. Arkivfoto. Foto: SAUL LOEB

16 medlemmer af en komité under Det Hvide Hus har valgt at fratræde sine stillinger på grund af præsident Donald Trumps kommentarer i forbindelse med det angreb, der blev begået af højreekstremister i Charlottesville, hvor tre personer blev dræbt.

Det skriver blandt andre Washington Examiner.

Det er komitéen 'President's Committee on the Arts and the Humanities' (Præsidentens komité for kunst og humanitære forhold, red.), der fredag har valgt at trække stikket.

Udskældt Trump holder fast i Virginia-sag

'Administrationens mangel på hurtigt og utvetydigt at fordømme hadet, opildner kun dem, der ønsker USA dårligt. Vi kan ikke se passivt til på den måde, som dine West Wing-rådgivere har gjort, uden at tale imod dine ord og handlinger,' skriver komitéen i et åbent brev.

Én af de 16, der er fratrådt komitéen, er skuespilleren Kal Penn, der blandt andet er kendt fra 'American Pie-filmene' og tv-serien 'How I Met Your Mother', samt hans arbejde i De Hvide Hus under Barack Obama. Penn har delt det sidelange brev på Twitter, hvor man hurtigt har opdaget en spøjs detalje.

US-PRESIDENT-TRUMP-SPEAKS-ON-INFRASTRUCTURE-MEETING-HELD-AT-TRUM

Brevet startes med en hilsen til præsidenten, hvorefter brevet udgøres af fem afsnits tekst og et afsluttende 'tak'. Tager man det første bogstav i hvert af de seks afsnit (Reproach, Elevating, Speaking, Ignoring, Supremacy, Thank), udgør det ordet 'resist' (modstå på dansk).

Ordet 'resist' er, ifølge Washington Examiner, et ord, som Demokraterne bruger som et billede på deres kamp imod Donald Trump.

Kal Penn skriver yderligere på Twitter, at komitéen er den første officielle komité under Donald Trumps administration, der har trukket sig.

FILES-US-POLITICS-TRUMP-BANNON

Ifølge Politico udsendte Det Hvide Hus fredag eftermiddag en pressemeddelelse, hvor man udtrykte, at man i forvejen ønskede at opløse komitéen.

President's Committee on the Arts and the Humanities blev først oprettet under Ronald Reagan, og havde indtil dens opløsning førstedame Melania Trump som ærespræsident.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.