Den 32-årige massemorder Anders Behring Breivik krævede at bære sin hjemmelavede uniform i retten i går. Det fik han ikke lov til.

Uniformen ses på et af de pr-billeder, han tog af sig selv og udgav i sit 1.500 siders lange manifest.

Den består af en blanding af medaljer, ordener og beklædning, der muligvis har en reel betydning i virkelighedens verden og andre tydeligt hjemmelavede hædersbevisninger.

SE BILLEDERNE: Det betyder Breiviks medaljer

Han har i manifestet beskrevet, hvordan han har nyfortolket hædersbevisningerne, så de passer til den 'befrielsesgruppe', han er medlem af.

De såkaldte 'The Knight Templar'. Eller Tempelridderne på dansk.

- Han er vist det, der hedder svært pyntesyg, siger major Niels Nykjær fra Dronningens adjudantstab.

Majoren mener, at Breiviks blå uniform i høj grad ligner de amerikanske marineinfanteristers gallauniform. Medaljerne kender han ikke umiddelbart.

- Jeg tror, det er nogle, han har købt. Alle større byer har et militært overskudslager, hvor man kan få den slags, siger han og nævner ordet legetøjsbutik i en sidebemærkning.

Ifølge Niels Nykjær begår Breivik en klar brøler, da han både har medaljer og ordensspænde på samtidigt.

- Det er to forskellige ting, som du ikke har på samtidig. Ordensspændet har du på til daglig, og medaljerne bærer du, når det skal være fint. Det er sikkert fordi, han synes, det er pænt, siger han.

Og stabssnorene i guld, som han har hængende fra sin højre skulder, bæres af alle andre på venstre. Kun hos kongens adjudant snor de sig i højre side, fortæller Niels Nykjær.

Virkelighedens Tempelridderorden blev grundlagt i år 1118 efter det første korstog. Her skulle ordenen beskytte og hjælpe det nye kristne kongerige Jerusalem og forsvare det mod angreb fra muslimer.

SE BILLEDERNE: Det betyder Breiviks medaljer

Den orden har Anders Behring Breivik efter eget udsagn gendannet i moderne tid for at forsvare Europa mod udbredelsen af Islam.

Læs i billedeserien ovenfor, hvad de forskellige ordener og medaljer betyder - i Anders Behring Breiviks hoved.