Selv om det nærmest er blevet en digital naturlov, at skøre og mærkværdige katte kan få internettet på den anden ende, så havde en canadisk kvinde ikke forventet en så voldsom reaktion på et par billeder, som hun for nylig postede på Twitter.

Danielle Matheson fra Toronto uploadede et par billeder, som hendes mor havde taget i forsøget på at bevise en ‘tese’ om katte: At de selv sætter sig ind i en firkant, som man har tegnet på gulvet.

Og det viste sig at passe - i hvert fald i dette tilfælde.

På det første billede kigger katten, der bærer navnet ‘Finn the Stormtrooper’, nysgerrigt på den lyserøde firkant, hvorefter han bekræfter moderens teori og sætter sig til rette midt i det markerede felt.

Og så gik brugerne på sociale medier ellers amok. Danielle Mathesons billede er i skrivende stund blevet set af over 11 millioner mennesker, delt af over 90.000 - og nu har katteejere over hele verden travlt med at tage billeder af deres katte, som bliver udsat for samme forsøg.

»Det er fuldstændig vildt. Jeg tror ikke, at nogen ville være forberedt på dette,« lyder det fra Danielle Matheson ifølge Thestar.

Hun fortæller, at hun nu får tilsendt billeder af katte dagen lang.

»Jeg elsker reaktionerne. Folk er så begejstrede for at prøve det,« siger Danielle Matheson.

Anja Kirkegaard fra Skive fortæller, at hendes kat Vida har gjort nøjagtigt det samme, da hun med tape aftegnede et område på gulvet.

»Min kat gik selv der ind. Jeg så ikke, da hun gjorde det godt nok, men lige pludselig sad hun der bare,« siger hun.

Katten Vida gik også selv ind i det afmærkede område. Vis mere