3.600 milliarder kroner skal der bruges på det amerikanske militær og Afghanistan-krigen, hvis det står til det amerikanske senat.

USA: Enstemmigt har Senatet i USA tirsdag sagt ja til et lovforslag, som skal give penge til det amerikanske militær, krigen i Afghanistan og atomvåben. I alt lyder budgettet på 3.600 millarder kroner, og det blev stemt igennem efter fem dages debat og overvejelse.

Før budgettet bliver til lov med underskrift fra præsident Obama, skal det dog også vedtages i Repræsentanternes Hus. Det kan blive en udfordring, fordi huset selv har et forslag på bordet, som har afvigelser fra Senatets.

Dog er den republikanske senator, John McCain, overbevist om, at de to kamre nok skal nå til enighed.

I forslaget fra Senatet lægges der op til endnu en runde sanktioner over for Iran på grund af landets atomprogram, som, Vesten frygter, er sat i gang for at producere atomvåben. Derudover indeholder forslaget et permanent forbud mod at flytte fanger fra Guantanamo-basen til USA samt et forbud mod militær tilbageholdelse af amerikanske statsborgere.

Det Hvide Hus har dog truet med at nedlægge veto, så forslaget ikke bliver til lov, blandt andet fordi der er sket ændringer i forhold til Forsvarsministeriets oplæg til et budget, og fordi der kommer restriktioner på fangeflytninger fra Guantanamo.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.