Efter ugers kamp mod Romneys velsmurte kampagnemaskine kastede republikaneren håndklædet i ringen tirsdag aften.

Republikaneren Rick Santorum dropper kampen om at blive sit partis præsidentkandidat og giver derved plads til Mitt Romney. 

Det fremgår af pressemøde, der transmitteredes via CNN fra Gettysburg i Pennsylvania tirsdag aften. 

Datterens sygdomsforløb nævner Rick Santorum i sin afskedstale som en belastning i de sidste ugers tid. 

- Vi har haft en hård weekend. Langfredag var særlig hård, fordi vores datter Bella desværre er blevet alvorligt syg. Det resulterede i, at vi brugte weekenden på hospitalet. Hun er en kæmper og hun klarer det ekstremt godt, fortalte republikaneren og fortsatte:

- Derfor vil vi gerne tilbringe en masse tid med hende. Dette har fået os til at tænke over vores rolle som forældre og livet med hende og resten af familien, afslørede Santorum, der i 1996 mistede en søn, der blev født for tidligt.

Undervejs i talen lød også en tak til folket:
 
- Jeg vil gerne takke Gud og alle over USA for at give en stemme til de stemmeløse, forlyder det blandt andet fra den republikanske politiker, der stod flankeret af sin venner og medarbejdere.  

- Vi er ikke færdige med at kæmpe, lød et af budskaberne fra talerstolen, der i amerikansk tradition var pyntet med en god portion patos.
 
Selvom der var overskud til at par vittige bemærkninger på talen undervejs, så var den tidligere senator tydeligvis rørt. Flere gange sank den konservative politiker en klump i talen og snublede undervejs i sine ord. Han nåede at vinde 11 stater undervejs.

Beslutningen kommer efter flere ugers kamp om føringen med Romneys velfinansierede kampagne i kapløbet om posten som verdens mest magtfulde mand. Nu kan Romney koncentrere sig om Obama. 

Santorum markede sig især på grund af sine indædte holdninger blandt andet mod abort og homo-vielser. Observatører peger på, at Romneys massive smædekampagner mod Santorum endelig har båret frugt.