Lyt til artiklen

Det kan gå ud over tilskuernes sikkerhed, at Polens politistyrke mangler 8000 betjente forud for sommeren fodboldfinale, peger eksperter på

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det skriver avisen Dziennik Gazeta Prawna ifølge Warzaw Business Journal.

Mindre en to måneder før startskuddet går til sommeren Europa-mesterskab i fodbold, melder det ene værtsland Polen, at de mangler godt 8000 betjente. Det har fået flere eksperter til at slå alarm, fordi det vurderes, at fansenes sikkerhed står på spil, når loven lange arm ikke er så lang igen - så at sige. 

Det vil Polens indenrigsministerium dog ikke høre tale om. Ifølge dem er der intet overraskende i, at Polen mangler politifolk, ifølge Dziennik Gazeta Prawna:

- Hvert forår oplever vi en betydelig bølge af mandefald i politistyrken. På trods af antallet af betjente, der har forladt styrken, har vi længe planlagt antallet af betjente, der dækker lokaliteterne, hvor kampene finder sted, fortæller talsmand Malgorzata Wozniak fra Indenrigsministeriet.

Ud over at hooliganisme er en reel trussel i Polen under EM, er der også varslet strejker igangsat af fagbevægelsen, hvilket lægger endnu mere pres på politistyrken.