Finalen i sauna-VM i Finland afbrudt, da den russiske deltager døde. Den finske deltager blev kørt på sygehuset med spasmer og flere åbne sår.

En russisk deltager døde lørdag af de skader han pådrog sig i finalen i sauna-VM i den finske by Heinola. En finsk deltager fik brandskaber ved konkurrencen.

Efter godt seks minutter afbrød arrangørerne konkurrencen.

Dommerne og redningsmandskabet fulgte konkurrencen gennem saunaens vinduer. Finalen blev afbrudt, da vi opdagede at den overskred grænsen for hvad der er sundt, siger lederen af mesterskaberne Ossi Arvela.

Både russeren og finnen fik førstehjælp på stedet.

Russiske Vladimir Ladyzjenskij blev kort efter erklæret død, mens finnen Timo Kaukonen blev kørt til behandling på sygehuset i Lahti.

Ifølge Dagbladet, nægtede den finske deltager at forlade saunaen. Han skal ifølge avisen have klamret sig fast til bænken, da man forsøgte at fjerne ham med magt. Han fik spasmer og åbne sår, før det lykkedes at bære ham ud.

Temperaturen i saunaen under verdensmesterskabet var 110 grader, og hver halvte minut blev der hældt en halv liter vand på saunaens ovn.

Arrangøren af sauna-VM, Ossi Arvela, tvivler ifølge det norske nyhedsbureau, NTB på, at mesterskabet, som er blevet afviklet siden 1999, nogen sinde vil blive genoptaget.

/ritzau/NTB