Det er en vanskelig opgave at vogte over den norske massemorder Anders Breivik. Ifølge den norske avis VG slider Anders Breivik simpelthen sine fangevogtere op, og det har været en medvirkende årsag til, at han er blevet flyttet mellem forskellige fængsler i løbet af de sidste tre år.

På den ene side fremstår Anders Breivik høflig og enkel at have med at gøre, men på den anden side er han både manipulerende, utroligt optaget af at formidle sit ekstreme verdenssyn og værst af alt: Han udviser ingen anger over at have dræbt 77 personer. Det fortæller unavngivne kilder med indgående kendskab til Breiviks fængselsforhold til VG.

Læs også:

Siden Anders Breivik i 2011 dræbte 77 personer ved at sprænge en bombe i det norske regeringskvarter i Oslo og senere gå i land på øen Utøya, hvor han skød og dræbte 69 unge mennesker på en politisk sommerlejr, har han siddet fængslet på de absolut strengeste vilkår i norske fængsler.

Det betyder blandt andet, at fangevogtere, der holder øje med massemorderen, skal skiftes ud mindst en gang om året, så der ikke bliver mulighed for at fangevogter og fange knytter bånd, samt at man kan flytte fangen mellem forskellige fængsler.

Læs også:

Præcis som det skete i 2012, da Anders Breivik blev flyttet fra Ila fængsel til Skien fængsel og tilbage igen. I 2013 blev han på ny flyttet til Skien fængsel. Officielt sker de mange flytninger af sikkerhedsmæssige årsager, men kilder fortæller altså til den norske avis, at det er så udmattende for fængselsvogterne at holde øje med Anders Breivik, at det har været en medvirkende årsag til de mange flytninger.

Anders Breivik blev i 2012 idømt Norges strengeste straf. Han fik en forvaringsdom, der gør, at straffen på mindst 10 år og højst 21 år kan forlænges med to gange fem år.