En storm, der bringer død og ødelæggelse med sig, har ramt den vestlige del af Canada. Stormen, der beskrives som den værste i hundrede år, har ødelagt både vejforbindelser og jernbanen rundt om byen Vancouver.

Tusindvis af mennesker blev nødt til at forlade deres hjem på grund af stormen, som ramte området mandag.

En kvinde mistede livet, da et jordskred ramte en motorvej, og redningsfolk leder stadig efter to savnede.

Liget af kvinden blev fundet omkring 250 kilometer fra Vancouver. Det skriver BBC.

En mand kører på cykel, mens en flydebåd, der er revet løs fra kajen og har ramt kysten, ligger i vandet.
En mand kører på cykel, mens en flydebåd, der er revet løs fra kajen og har ramt kysten, ligger i vandet. Foto: JESSE WINTER
Vis mere

Janelle Shoihet fra Royal Canadian Mounted Police (RCMP) fortalte til AFP, at redningsfolk endnu manglede at optælle de mange biler, der er ramt af jordskreddet.

Chaufføren Kathie Rennie fortalte CBC News, at hun så jordskreddet vælte ned over trafikken. Den stod allerede stille syd for byen Lillooet.

»Vi var lige kommet tilbage til vores bil, da vi hørte dem foran os skrige og løbe væk,« sagde hun. »Deres ansigter så ud, som om kæmpe en tsunami var på vej. Det er det værste, jeg nogensinde har set.«

»Jeg vendte mig om, og jeg kunne bare se på, mens hele den ene side af bjerget væltede ned og tog bilerne med sig … alt blev bare blæst væk. Det var bare total panik.«

På dette satellifoto af området ved Vancouver, optaget 16. november 2021, kan man se oversvømmelserne.
På dette satellifoto af området ved Vancouver, optaget 16. november 2021, kan man se oversvømmelserne. Foto: EUROPEAN UNION, COPERNICUS SENTI
Vis mere

Rob Fleming, der er transportminister i provinsen, kaldte stormen for den værste, der har ramt området i et århundrede.

Tusindvis måtte evakueres fra deres hjem, efter der var faldet en hel måneds regn på blot 24 timer.

Samtlige 7.000 indbyggere i Merritt, der ligger 190 kilometer nordøst for Vancouver, blev beordret til at forlade deres hjem i mandags.

Efter at der faldt sne i tirsdags, kunne man se biler, der flød ned ad de isfyldte gader.

Helikoptere måtte i bjergbyen Agassiz assistere med at få reddet omkring 300 beboere, der ikke kunne komme ud af byen på grund af stormen.

Tirsdag eftermiddag var stormen så godt som overstået, men mange byer var stadig afskåret fra omverdenen. Indbyggerne i Abbotsford blev beordret til at forlade byen med det samme, da vandet steg så hurtigt, at det var livsfarligt at blive.

Dele af den trans-canadiske motorvej, der forbinder Vancouver med resten af Canada, stod massivt under vand, og Canadas største havn i Vancouver måtte suspendere enhver adgang til havnen. Det var simpelthen for farligt at opholde sig i havneområdet.

Andre læser også