Spansk politi har affyret gummikugler mod demonstranter i det centrale Madrid, som er på gaden i protest mod regeringens omfattende krisepolitik.

SPANIEN: Spansk politi har onsdag affyret gummikugler mod hundredvis af demonstranter ved Cibeles-pladsen i Madrid, som er på gaden i protest mod nedskæringer og skattestigninger i en tid præget af dyb, økonomisk recession.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er mindst 70 personer blevet arresteret i onsdagens protestaktioner i Spanien, der efter planen fortsætter dagen ud i de største byer.

- Vi strejker for at stoppe den selvmorderiske politik, sagde Candido Mendez, leder af Spaniens næststørste fagforening, UGT, tidligere på dagen til Reuters.

I Spanien og Portugal gennemfører arbejdere fra tre ledende fagforeninger for første gang en koordineret generalstrejke, og i Grækenland, Italien, Frankrig og Belgien har der ligeledes været timelange arbejdsnedlæggelser eller demonstrationer, som alle er del af en koordineret protestdag ved navn »Europæisk Dag for Handling og Solidaritet«.

Over en fjerdedel af Spaniens arbejdsduelige befolkning er i øjeblikket uden job, og tidligere på ugen blev politikere enige om en hjælpepakke til ruinerede boligejere for at hindre en selvmordsbølge i at brede sig.

En generalstrejke førte i foråret til timelange gadekampe i flere spanske byer, og for at undgå en gentagelse har indenrigsministeriet mobiliseret 1.300 betjente alene i Madrid. De har fået ordre på at slå hårdt ned på ethvert tilløb til ballade.

Den danske ambassade i Madrid advarer om, at strejken i Spanien kan føre til aflysninger af 80 procent af lufttrafikken med resten af Europa samt om risiko for uroligheder i forbindelse med de varslede protestdemonstrationer i aften.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.