Afvisninger af dialog strømmer ind fra partierne i opposition til den egyptiske præsident. Urolighederne fortsætter i Cairo.

EGYPTEN: Vrede, egyptiske demonstranter er fredag brudt gennem ståltrådsbarrikaden, som har været sat op for at undgå, at de kunne komme ind til præsidentpaladset i Cairo. Det skriver Reuters.

Nogle er kravlet op og vifter med hvide flag fra toppen af de militærtanks, som torsdag blev placeret ved paladset efter en voldelig nat med sammenstød mellem støtter og modstandere af præsident Mohamed Morsi.

Op mod 10.000 demonstranter har været holdt ude af barrikaden, hvor de demonstrerer mod præsidentens kontroversielle dekret, som kritikere hævder øger præsidentens magtbeføjelser og hæver ham over domstolene.

Morsi har tilbudt dialog med oppositionen, men det afviste hovedparten af partierne tidligere på fredagen.

Oppositionsleder Mohamed Elbaradei skrev fredag på sin Twitter-profil, at man vil afslå invitationen til dialog med præsidenten.

En af de ledende medlemmer af oppositionsalliancen Den Nationale Befrielsesfront, Ahmed Said, sagde ligeledes til Reuters, at man ikke ønsker at deltage i en dialog med præsidenten.

Det liberale parti, Wafd, har også afvist at tage imod den fremstrakte hånd fra præsidenten, som torsdag holdt en TV-tale. Her foreslog præsidenten at indlede en dialog lørdag under et møde mellem repræsentanter for landets dommere, de revolutionære unge og politiske ledere.

Syv personer har mistet livet under demonstrationerne, som dog fortsætter. Desuden har landets dommere nedlagt arbejdet i protest mod dekretet.

Siden revolutionen begyndte i Egypten tilbage i januar 2011 har alle demonstrationer fået et navn, og dagens demonstration kaldes »rødt kort«.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.