Vejret i Europa slår lige nu meget triste rekorder.

I Frankrig står de lige nu i den værste tørke i landets historie, og skovbrande hærger flere steder i Europa.

I Afrika, nærmere bestem i den sydlige del, ser det dog noget anderledes ud. Her står de nemlig på ski.

»Jeg har stået på ski og snowboard i Østrig de seneste 12 år, og det her er min første sæson på den sydlige halvkugle,« siger Meka Ejindu til AP. Til daglig underviser han i både ski og snowboard flere tusinder kilometer væk fra de sydafrikanske bjerge.

Sneen er nemlig faldet i det lille sydafrikanske land Lesotho, som er omsluttet af storebroderen, Sydafrika.

Og her er der tilsyneladende faldet nok sne til, at man kan sætte støvlerne i bindingerne og suse ned ad et af Maluti-bjergene, som har Afrikas eneste skiresort syd for ækvator.

Resortet, som hedder Afriski, ligger i 3.000 meters højde, og selvom lave temperaturer derfor er normale, så er sne meget sjældent.

»Jeg har aldrig set sne i mit liv,« siger en af skigæsterne, som har taget turen fra Sydafrika til det sneklædte bjerg, hvor der lige nu sågår også bliver afholdt konkurrencer i slopestyle ski og slopestyle snowboard på kontintentets eneste snepark.

Snefaldet, som sker samtidig med, at millioner sveder i Europa, er dog ikke et udtryk for klimaforandringer, men i stedet det lille lands meget unikke karekteristika.

Det er nemlig det eneste land i verden, hvor hver og en centimeter af landet ligger mindst 1.000 meter over havets overflade.