Ayman al-Zawahiri er formentlig manden, der skal lede al-Qaedas formodede hævntogt. Her er listen over 17 al-Qaeda-ledere, der er klar til at fortsætte kampen mod vesten.

Osama bin Ladens død skal hævnes. Det er formentlig det første punkt på huskelisten for al-Zawarihi og hans mange topfolk i terrornetværket al-Qaeda.

Deres mangeårige helt og leder er død, og organisationen er hårdt presset. Det er ikke et let job, der venter Al-Zawahiri.

Han har stået i skyggen af Osama bin Laden gennem mange år, og han var nummer to på den amerikanske regerings liste fra 2001 over mest eftersøgte terrorister – kun overgået af netop Osama bin Laden.

BINLADEN-PAKISTAN/PRAYERS


 


YEAR-TURKE -EXPLOSION


59-årige Al-Zawahiri, der er uddannet læge, var en del af de egyptiske jihadister, som siden tilsluttede sig al-Qaedas organisation. Her fik han hurtigt en ledende rolle og var gennem 90erne med til at sammensætte det al-Qaeda, som vi kender i dag.

- Al-Zawahiri er dygtig, og han har været med i rigtig mange år. Han har været mindst lige så indflydelsesrig på ideologien i al-Qaeda som Osama bin Laden. Han er muligvis også en bedre strategisk tænker end Osama bin Laden, men han har på ingen måde samme karisma, siger terrorekspert Søren Hove fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Men det er ikke kun Ayman al-Zawahiri, der står klar til at overtage efter Osama bin Laden. Her er en liste over 17 tilbageværende al-Qaeda-frontfigurer, der alle er klar til at fortsætte terroren mod den vestlige verden.

Klik på billedet for at se grafikken i stort format.