Ventetiden var enorm for dem, der ønskede at deltage i Hongkongs ordning med at forære en halv million billetter til flyselskaber væk.

Det er en del af øvelserne, der skal lokke turisterne tilbage til den tidligere britiske kronkoloni.

Byen annoncerede i sidste måned en kampagne, der forhåbentligt vil genskabe dens ry som 'Asiens verdensby'. Det skriver AFP.

Det trænger den til efter år med strikse pandemirestriktioner og nogle voldsomme demokratiprotester.

Folk uden ansigtsmaske går i det centrale forretningskvarter i Hongkong. Som et af de sidste steder i verden er det blevet frivilligt at bruge ansigtsmasker i byen.
Folk uden ansigtsmaske går i det centrale forretningskvarter i Hongkong. Som et af de sidste steder i verden er det blevet frivilligt at bruge ansigtsmasker i byen. Foto: ISAAC LAWRENCE
Vis mere

Onsdag var dagen, hvor Hongkong, som et af de sidste steder på jorden, sagde farvel til kravet om ansigtsmasker.

Byens borgmester, John Lee, sagde, at det var et tegn på, at byen igen var blevet normal.

Turisme udgjorde næsten fem procent af byens økonomi. Men andelen, der tog på besøg i byen, faldt sidste år til 600.000. Det var under én procent af niveauet i 2018.

Cathay Pacific, der hører hjemme i Hongkong, og Hong Kong Airlines var de første firmaer til at gå med i 'Hello, Hong Kong'. Det er en gratis billetordning, der skal afvikles over de næste måneder.

En mand bliver ført bort af politiet i Hongkong, efter han protesterede mod de hårde coronavirusrestriktioner, der dengang herskede i Kina.
En mand bliver ført bort af politiet i Hongkong, efter han protesterede mod de hårde coronavirusrestriktioner, der dengang herskede i Kina. Foto: TYRONE SIU
Vis mere

Der var masser af klager over den lange ventetid blandt onlinebrugerne. De skulle vente på at registrere sig.

En reporter fra AFP måtte vente i mere end to timer på Cathay Pacifics hjemmeside. Flere end 55.000 brugere ventede på at komme til, ifølge reporteren.

Cathay Pacific sagde, at udstedelsen af de 17.400 returbilletter fra Thailand til Hongkong stoppede onsdag eftermiddag. Det, selv om det var planen, at det skulle vare i syv dage.

Hongkongs lufthavn, som ellers er en af verdens travleste, blev nærmest stille, da byen implementerede rejserestriktioner i forbindelse med Kinas nulstrategi under coronapandemien.

Nulstrategien virkede – i det mindste indtil et dødeligt omicronudbrud i begyndelsen af 2022 dræbte flere end 9.000 mennesker.