Dave og Angela Dawes ved pressemødet, hvor de fortalte om deres store gevinst. De vil give en million til 20 af deres venner.
Dave og Angela Dawes ved pressemødet, hvor de fortalte om deres store gevinst. De vil give en million til 20 af deres venner. Foto: BEN STANSALL

Det burde være en glædelig stund, når en person i den nærmeste familie vinder i lotto.

Men det har været en anelse kompliceret for briten Dave Dawes. Han vandt 101 millioner pund svarende til 880 millioner danske kroner i EuroMillions-lotteriet i 2011. Og det var kun tredje gang, at han gjorde forsøgte med at vinde de mange millioner.

Han og konen Angie Dawes var rundhåndede med deres penge, og de har blandt andet givet Dave Dawes søn, 32-årige Michael, et beløb svarende til 14 millioner danske kroner i perioden 2011-2013. Men det var slet ikke nok for Michael Dawes. Så han hev familien i retten, fordi han mente, at faderen og stedmoderen havde lovet at understøtte ham og kæresten resten af deres liv.

Det skriver the Guardian.

JAPAN-ROYALS/

Sønnen udtalte i retten, at han mente, at faderen og stedmoderen var arrogante. Blandt andet krævede de, at folk i deres omgivelser skulle give dem særbehandling på grund af deres formue.

Det kom frem i retten, at Michael Dawes i første omgang havde modtaget omkring ni millioner kroner. Men dem ødslede han væk efter én enkelt måned. Og Michael Dawes sagde sin velbetalte stilling op, nu hvor faderen havde vundet det store millionbeløb. Man skulle tro, at det var sønnen, der havde vundet pengene, for han og kæresten endte med at have månedlige udgifter på omkring 260.000 kroner.

Forbrugsfesten resulterede i en enorm gæld for sønnen og kæresten. Så faderen og stedmoderen måtte hjælpe dem med at betale omkring fire millioner kroner i 2013. Selv om Dave og Angie Dawes gjorde det klart, at sønnen ikke skulle have flere penge, så mødte han alligevel op til en fødselsdag og krævede omkring 44 millioner kroner af dem.

Siden har de ikke talt sammen.

Ifølge parrets advokat har familien været ganske rundhåndede med deres penge. De har givet et beløb på omkring 260 millioner kroner væk til familie og nærmeste venner.

AUTO-MOTO-FERRARI-DUCATI-ITAsdhdsghdf

Retten gav Dave og Angie Dawes medhold i sagen.

»Der var ingen årsag til, at et rationelt tænkende menneske kunne konkludere, at de kunne vende tilbage og kræve flere penge, når de ønskede det,« sagde dommer Nigel Gerald og slog fast, at sønnen havde fået rigeligt med penge:

»Michael fik penge nok til at leve et komfortabelt liv, men den mulighed greb han ikke. Derfor afviser jeg hans krav,« lød det i retten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.