En video af en mand, der lukker en løve ud af sit bur, spreder sig med lynets hast på de sociale medier. Indtil videre har over 315.000 mennesker set videoen på Youtube.

I videoen kommer løven springende med manden, men i stedet for at angribe ham, giver løven ham en stor krammer. Manden er Valentin Gruener, som sammen med danske Mikkel Legarth står bag Modisa Wildlife Project, hvor videoen stammer fra.

Mikkel Legarth fortæller om videoen til Metroxpress.

- Videoen er fra sidste år i Botswana og blev optaget af en rejsende John Hawkins, som var forbi vores projekt. Han postede det helt tilfældigt for nogle dage siden på sin Facebook, og siden hen er det bare gået løs, siger Mikkel Legarth.Modisas formål er at bevare naturen i Botswana, men det er de to mænds nære forhold til de vilde dyr, som har givet dem mest opmærksomhed. I juni 2013 skrev Børsen om Mikkel Legarth og projektet, og på Youtube ligger der flere videoer af Legarth og de store katte. Den krammende løve, der hedder Sirga, er opvokset i Modisa-parken. Selvom den ikke kan klare sig i naturen, er den ikke tam.

- Hun var blevet efterladt, da flere af hendes søskende desværre døde, så hun fik ikke noget mad, og derfor tog vi os af hende. Men det er kun Valentin og jeg, som får lov til at gøre som i videoen, siger Mikkel Legarth til Metroxpress.

Mikkel Legarth, der er 30 år gammel og fra Charlottenlund nord for København, startede sin karriere med de vilde dyr i 2008, hvor han var frivillig i en naturpark i Afrika. Her mødte han sin tyske kompagnon Valentin Gruener.

I 2011 startede de sammen projektet i Botswana, som har tiltrukket international opmærksomhed og et samarbejde med University of Texas i amerikanske Austin.