- Min far er negerkonge, plejede Pippi at sige. Nu er han bare konge. Pippi får heller ikke lov til at lege kineser ved at knibe øjnene sammen. Den scene er klippet helt om. Det er danskerne overhovedet ikke tilfredse med.

SVT (Sveriges Television) har på eget initiativ valgt at fjerne 'stødende' udtryk fra tv-serien om Pippi Langstrømpe, der kommer i en ny udgave til december på svensk tv.

BT.dk har delt historien på Facebook, og mere end 400 kommentarer er tikket ind siden.

- Hold nu op!!! Stop det!! Man kan ikke censurere fortiden eller den virkelighed der var dengang. OG så er det ikke racistisk, men en strejf af en virkelighed og en retorik der bare blev brugt dengang, skriver Karina Probst-Rasmussen.

149 har trykket synes godt om den kommentar på seks timer, og utilfredsheden fortsætter i opslaget.

- En sørgelig hån mod Astrid Lindgrens fantastiske fortællinger, skriver Jeanette Kildevæld Post.

- Havde det ikke været for Pippi og andre figurer havde vi slet ikke vidst at folk kunne have andre farver end "hvid" og at der var andre steder i verden end kun lige europa, at der findes dyr som elefanter osv. da vi var børn.. tsk tsk!, skriver Gitte Sørensen.

- Jeg sidder og ryster på hovedet af de dumme svenskere, de lefler jo nærmest for "verdenssamfundet, prøv og se, er vi ikke gode og politisk korrekte"? Da datidens unger så Pipi var der ingen der blev "kede af det", Sverige, man brækker sig over jer, i er det skandinaviske Nordkorea, skriver Bjarne Andersen.

BT.dk har forgæves forsøgt at finde et eksempel på en kommentar blandt de mere end 400, der var positiv stemt for ændringerne.

Rungende nej i afstemning

I en afstemning på BT.dk er læserne blevet spurgt, om svenskerne er for sarte, eller om censuren er i orden.

95 procent vil have negerkongen og kineseren tilbage, og kun 5 procent synes, at censuren er i orden. 513 har deltaget i afstemningen.

Men er svenskerne virkelig for sarte? Ifølge en afstemning lavet af den svenske avis Aftonbladet er de fleste svenskere faktisk enige med danskerne i, at censuren er for meget.

Over 50.000 af Aftonbladets læsere har svaret på spørgsmålet: Er det i orden at klippe racistiske indslag ud af Pippi Langstrømpe?

82 procent svarede nej.

15 procent svarede ja, og 3 procent var ikke sikre.