Danskere søgte ly hos venner, da superstormen Sandy nærmede sig New York

Danske Nathalie Pedersen troede først, at Sandy var en lille efterårsvind. Men hun kom hurtigt på andre tanker.

BT har modtaget flere henvendelser fra danskere, der er i New York under superstormen Sandy. En af dem er Nathalie Pedersen. Hun befinder sig lige nu på Manhattens Upper West side, hvor hun sammen med sin room-mate har måtte søge ly hos nogle danske venner. Normalt bor hun på den nedre del af Manhatten i Chinatown men har måttet flygte her fra.

- Bygningsmæssigt er vores lejlighed ikke det mest sikre sted under ’århundredets storm’. Folk er også blevet tvangsevakueret to gader fra, hvor vi bor, siger Nathalie Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet

Danske Nathalie Pedersen har søgt ly hos nogle venner i New York. Her sidder de og følger med i nyhederne om stormen Sandys fremmarch. Fra venstre er det; Sarah Heisterberg, Anna Kähler, Sarah Austern og Natalie Pedersen.
Danske Nathalie Pedersen har søgt ly hos nogle venner i New York. Her sidder de og følger med i nyhederne om stormen Sandys fremmarch. Fra venstre er det; Sarah Heisterberg, Anna Kähler, Sarah Austern og Natalie Pedersen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Hun er i New York som praktikant hos Visit Denmark og troede først, at stormen ikke var så slem.

- Vi er jo danskere. Der findes ikke dårligt vejr, men dårlig påklædning, siger hun og griner.

Hende og de fem andre danskere på Upper West Side har taget de nødvendige hensyn og forberedt sig på Sandys hærgen.

- Vi har shoppet nudler, chips og vand. Et af vinduerne i lejligheden har vi barrikaderet med to stole, fordi det tidligere har været blæst ind, siger Nathale Pedersen.

Bliver på trods af advarsel

Et andet sted i ’The Big Apple’ sidder to andre danskere. Gitte Gertsen er i New York for at fejre sin kæreste Mikkels fødselsdag. De befinder sig på 25. etage på Washington st. med udsigt til Hudson floden. Et af de steder som myndighederne har opfordret til, at man forlader.

- Vi har valgt at blive, fordi vi føler os trygge her. Vi har mad til 3-4 dage, så det skal nok gå, siger Gitte Gertsen.

Hun fortæller, at der er godt gang i den på Hudson floden, og at man kan høre på vinduerne, at det blæser kraftigt.

- Vi er da også lidt bange for situationen. Den største bekymring er vandstanden i forhold til om vi kan komme ud, og hvornår vi kan komme hjem til Danmark, siger Gitte Gertsen.

Både Nathalie Pedersen og Gitte Gertsen fortæller, at New York næsten er som en spøgelsesby, og at der kun er få mennesker på gaden.

- New York er på ingen måder som man forestiller sig i de her timer. Der er kun enkelte taxaer på gaderne, men til gengæld er der et stort politiopbud i, siger Gitte Gertsen.

EFTERLYSNING: ER DU I NEW YORK ELLER BARE TÆT PÅ ORKANEN SANDY, VIL BT GERNE I KONTAKT MED DIG. SEND EN MAIL TIL 1929@BT.DK